Hightech-consultancy TMC breidt uit naar Duitsland

29 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

TMC heeft zijn vleugels uitgeslagen naar Duitsland. Het is alweer het vijftiende land waar de van oorsprong Eindhovense hightech-consultancy actief is.

Sinds de oprichting in 2000 is TMC sterk gegroeid. Tegenwoordig heeft de zakelijke dienstverlener ruim 2.500 professionals in dienst, verspreid over 26 vestigingen in 15 landen.

De uitbreiding naar Duitsland vormt volgens CEO Emmanuel Mottrie een belangrijke mijlpaal in de strategische agenda van TMC. Duitsland wordt niet alleen gezien als een aantrekkelijke markt vanwege de aanzienlijke marktomvang, maar ook omdat het land beschikt over een grote talentenpool, waaruit TMC nu kan gaan putten.

Hightech consultancy organisatie TMC breidt uit naar Duitsland

Het model waarmee TMC opereert ligt op het snijvlak tussen consultancy en ondernemen. De firma werft hoogopgeleide ingenieurs, wetenschappers en digitale consultants. Zij worden in multidisciplinaire teams ingezet in de (hightech-)afdelingen van grote bedrijven zoals Volvo, DAF, Mitsubishi, VDL, Bosch en Siemens. De expertisegebieden variëren van robotisering en software tot nanotechnologie en data science.

Medewerkers zijn in dienst bij TMC maar kunnen ook mee-ondernemen via een winstdeling en allerlei regelingen voor ondernemers (collega’s worden dan ook ‘employeneurs’ genoemd). TMC stimuleert de ondernemerscultuur ook vanuit zogeheten ‘businesscellen’ en ‘kenniscellen’, rondom thema’s binnen het hightech-landschap.

“We zijn blij onze expertise naar onze toekomstige Duitse klanten te kunnen brengen. Duitsland heeft een unieke reputatie op ingenieursvlak en we zien ernaar uit om onze internationale teams hiermee te versterken”, aldus Mottrie.

De Duitse expansieplannen worden geleid door Stamatios Stamatiadis, die meer dan 23 jaar ervaring in de hightech-industrie meebrengt naar zijn nieuwe rol. Eerder bekleedde hij verschillende leidinggevende functies binnen MBtech, het beursgenoteerde AKKA Technologies en engineering services-groep Endego.

Stamatiadis over zijn nieuwe rol: “TMC is toegewijd aan het ondersteunen van zijn klanten in verschillende sectoren, waaronder de voor mij zeer bekende automotive- en engineering-sectoren. Ik kijk ernaar uit om TMC’s unieke ‘employeneurship’-model te introduceren in Duitsland, zodat Duitse wetenschappers, ingenieurs en digitale experts de ruimte krijgen voor hun ondernemerschap en expertise.”

TMC heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 door te groeien naar 10.000 werknemers wereldwijd. Verdere internationale uitbreidingen staan dan ook op de agenda.