Generation C: Studentenadviesbureau in Rotterdam en Delft

25 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Generation C werd ongeveer een jaar geleden opgericht, maar is nu al een van de grotere studentenadviesbureaus van ons land. Een gesprek met oprichters Hidde Blom en Matthijs van Wijngaarden over de groei en dienstverlening van hun onderneming.

Hidde Blom en Matthijs van Wijngaarden kennen elkaar al ruim twintig jaar en beschikken beiden over een gezonde dosis ondernemersbloed. In een reeds ‘volle’ markt, met daarin uiteenlopende adviesbureaus gerund door studenten, meende het duo toch nog een gat in de markt te zien.

Hun concept? Generation C is opgericht om studenten niet alleen de mogelijkheid te bieden om hun loopbaan een kickstart te geven, maar ze daarmee ook nog eens goed te laten bijverdienen tijdens hun studententijd.

Generation C: Studentenadviesbureau in Rotterdam en Delft

“Wij vinden dat relevante werkervaring binnen handbereik van elke student moet liggen”, vertelt Matthijs. “Een onderbetaalde stage, irrelevante bijbaan of vrijwillig werken bij een studentenorganisatie zou niet de keuze moeten zijn. Bij Generation C bieden wij de bijbaan waar je relevante werkervaring kunt opdoen en tegelijk een uitstekend salaris kunt verdienen.”

Waar Matthijs afgelopen jaar aan de Erasmus Universiteit afstudeerde (master in Business Information Management), is Hidde al een aantal jaar werkzaam in het bedrijfsleven.

“In mijn jaren werkervaring in het Nederlandse mkb zie ik veel ondernemers worstelen met verschillende vraagstukken en uitdagingen”, legt Hidde uit. “Een professioneel adviesbureau ligt vaak buiten het budget, en de personeelstekorten lopen op. Universitaire topstudenten verbinden met het bedrijfsleven is hierdoor een ideale oplossing voor veel ondernemers.”

Grote variatie in klanten

Het format van Generation C slaat dan ook aan in de markt. Van beginnende startups en publieke organisaties tot ’s lands grootste bedrijven, allemaal lijken ze hun weg naar het bureau te hebben gevonden. Door de sterk groeiende vraag is het Generation C gelukt is om binnen een jaar tijd ruim 50 studenten aan zich te binden.

“Onze student consultants komen op plekken waar normaal gesproken de deuren gesloten blijven.”

Wat begon met een focus op mkb-bedrijven verbreedde zich al snel naar allerlei soorten klanten. Generation C werkt nog steeds voor snelgroeiende startups en het kleine mkb, maar steeds vaker zijn de ‘Gen C’-consultants ook te vinden bij de grootste bedrijven van ons land.

Matthijs: “We werken voor allerlei soorten klanten met verschillende soorten vraagstukken. Onze student consultants komen op plekken waar normaal gesproken de deuren gesloten blijven. Deze unieke kijk in de keuken bij zowel private als publieke organisaties geeft de studenten een voorsprong op andere studenten en bereidt ze voor op de eerste stappen na het behalen van hun diploma.”

Rotterdam, Delft en...

Voorlopig focust Generation C zich op de studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Delft. Hidde: “De universiteiten in Rotterdam en Delft ligging geografisch perfect voor het organiseren van workshops, trainingen en sociale evenementen, iets wat wij minstens net zo belangrijk vinden als de projecten.”

“Verder complementeren de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Delft elkaar uitstekend als het gaat om opleidingen. Er zijn weinig opleidingen die te vinden zijn op beide universiteiten waardoor we een mooie combinatie aan studenten en expertise in huis hebben.”

Vanwege de enorme groei die ze in het eerste jaar doormaken, zien de twee jonge ondernemers de toekomst rooskleurig in. Generation C wint snel aan naamsbekendheid in de omgeving Rotterdam en Delft, zowel onder studenten als in het bedrijfsleven. Matthijs: “Als we op dit tempo blijven doorgroeien sluit ik niet uit dat we vanaf volgend studiejaar in meer universiteitssteden te vinden zullen zijn.”