Meijers neemt HR-dienstverlener People & Payment over

24 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Assurantiemakelaar Meijers heeft People & Payment ingelijfd, een dienstverlener voor personeelszaken met rond de 30 medewerkers.

Het in Amsterdam gevestigde Meijers is met zo’n 400 medewerkers een van de grotere onafhankelijke assurantiemakelaars van ons land. Naast schadeverzekeringen- en risicoadvisering levert Meijers vanuit het label Meijers Vitaal ook diensten op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

“Met de komst van People & Payment zijn we nog beter in staat om partner te zijn van onze klanten bij duurzame inzetbaarheid met oog voor de mens en voor de financiën”, zegt Daniel de Swaan, CEO bij Meijers.

Meijers neemt HR-dienstverlener People & Payment over

Sinds de oprichting in 2011 houdt People & Payment uit Berkel en Rodenrijs zich bezig met diensten als salarisverwerking, HR-software, arbeidsjuridisch advies en gecertificeerde arbodienstverlening. Het bureau bedient naar eigen zeggen ruim 2.000 zakelijke klanten door het land.

Met People & Payment aan boord verdiept Meijers zijn expertise in het HR-domein. “People & Payment is een aanvulling op onze traditionele employee benefits-afdeling met zorg- en inkomensverzekeringen en pensioenadvies”, aldus De Swaan. “Daarnaast kunnen we met hun (salaris)systemen zorgen voor minder administratie bij onze klanten. En de combinatie van gegevens leidt tot een effectievere inzet van preventiebudgetten. Heel relevant voor onze relaties.”

Voor People & Payment levert de bundeling van krachten meer schaal op. Tegelijkertijd biedt het meer stabiliteit en continuïteit, zegt medeoprichter Roy Hulst. “Deze samensmelting zorgt voor een nieuwe impuls. Onze klanten krijgen toegang tot brede expertise op het gebied van duurzame inzetbaarheid, arbo-, ziektewet- en WIA-dienstverlening.”

“Met name in die laatste twee zien we voor onze arbo-klanten enorme voordelen”, vult medeoprichter Mark Idzinga aan. “Waar we tot nu toe onze klanten alleen bijstonden bij de eerste twee jaar van ziekte van werknemers, kunnen we onze klanten nu goed ontzorgen bij zieke werknemers die in een uitkeringssituatie terechtkomen. Hiermee krijgen onze klanten veel meer grip op hun verzuimkosten.”

Koper Meijers werd tijdens het overnametraject op financieel vlak begeleid door Brink & Partners. Verkoper People & Payment werd bijgestaan door BHB Dullemond (een samenwerkingspartner van FTI Consulting).