Risk Capital Advisors haalt Gülsüm Aslan aan boord

21 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Per 1 september 2023 treedt Gülsüm Aslan toe tot het team van Risk Capital Advisors (RCA) in Amsterdam. Aslan brengt een schat aan ervaring en expertise in M&A-transacties en gerelateerde verzekeringen mee naar de specialist in M&A-verzekeringen.

Gülsum Aslan begon haar loopbaan bij Loyens & Loeff, waar ze bijna tien jaar corporate M&A-advocaat was. In 2020 sloot ze zich aan bij AIG als senior underwriter in het M&A-verzekeringsteam. Vervolgens werd ze er aangesteld als senior legal counsel voor Nederland, waardoor ze waardevolle inzichten opdeed aan zowel de verzekeraars- als de advocatenzijde van M&A-transacties.

Vanuit deze uitgebreide ervaring zal ze bij RCA onder meer M&A advocaten, dealmakers, private equity firma’s en strategische kopers ondersteunen bij hun transacties.

Gülsüm Aslan, Risk Capital Advisors

“Ik heb gewerkt voor verkopers en kopers aan de ene kant van het M&A-spectrum en voor een grote verzekeraar aan de andere kant”, legt Aslan uit. “Door mij bij RCA aan te sluiten, kan ik de gecombineerde kennis die ik heb opgedaan gebruiken om advocaten en klanten te adviseren om de best mogelijke dekking onder een M&A-verzekering te krijgen.”

“Aslan begrijpt de specifieke risico’s van een over te nemen onderneming, de branche waarin deze werkzaam is en weet wat een verzekerde transactie nodig heeft om een optimale verzekeringsdekking te bereiken”, zegt Rob Faasen, Director bij Risk Capital Advisors.

Dienstverlening op de Nederlandse markt uitbreiden

Haar komst markeert bovendien een belangrijke stap voor RCA in het verder uitbouwen van zijn dienstverlening in de Nederlandse markt. Vanuit zijn Europese M&A-klanten, afkomstig uit alle segmenten van de markt, krijgt het kantoor steeds meer verzoeken voor ondersteuning. Zodoende stijgt de vraag vanuit Europese klanten naar RCA’s M&A-verzekeringsadvies.

Het uitbreiden van de dienstverlening en het team was dan ook een logische stap. RCA beschikt sinds 2020 over een kantoor in Amsterdam, dat een belangrijke rol speelt in het tegemoetkomen aan de stijgende marktvraag.

Faasen: “Het is onze strategie om alleen senior brokers aan te nemen, omdat wij vinden dat uitsluitend senior brokers het beste advies kunnen geven aan onze klanten, ongeacht de omvang van de transactie”, geeft hij aan. “Alle type transacties verdienen het beste advies op senior niveau, en met de toetreding van Gülsüm doen we precies dit.”

Naast haar werkzaamheden bij RCA is Gülsüm tevens betrokken bij de AIJA – de International Association of Young Lawyers, waar ze sinds vier jaar de rol van co-chair van het Human Rights Committee vervult.

Risk Capital Advisors opereert vanuit kantoren in Londen en Amsterdam.