Maastrichts bureau Precedence stelt Sohaïla Boumans aan als CEO

05 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sohaïla Boumans is de nieuwe CEO van digitale transformatiespecialist Precedence. Onder leiding van Boumans zal het bedrijf zich richten op verdere groei, ontwikkeling en professionalisering.

Precedence is een bureau dat zich toelegt op digitale transformatietrajecten bij bedrijven in uiteenlopende sectoren, waaronder telecom, automotive, pharma en financiële dienstverlening. Het bedrijf uit Maastricht levert diensten met een focus op proces, IT, data en de impact op de mens in veranderbewegingen.

Met name de laatste jaren maakte Precedence een sterke groei door, geven oprichters Mark Cloesmeijer en Roy Goverde aan. “De afgelopen tweeënhalf jaar is onze organisatie verdubbeld in omvang.”

Maastrichts bureau Precedence stelt Sohaïla Boumans aan als CEO

Inmiddels telt het bureau daarmee 50 medewerkers. Maar de ambities reiken hoger. “Om verder te groeien is andere kennis en ervaring nodig”, aldus het duo, en dat is precies waar Sohaïla Boumans in beeld komt. Als CEO krijgt zij de taak om Precedence verder op de kaart zetten als specialistisch consultancybedrijf op het gebied van digitale transformatie.

“Precedence is een prachtig bedrijf met slimme, creatieve en resultaatgerichte mensen”, aldus Boumans, die aangeeft dat het bureau tot op heden in de luwte opereerde. “Maar dat gaat veranderen, we zijn experts in (digitale) verandering, we brengen de oplossingen waar onze opdrachtgevers écht mee verder kunnen. En dat gaan we de wereld laten weten…”

“We kijken ernaar uit samen met Sohaïla onze volgende groeifase in te gaan”, voegen Cloesmeijer en Goverde toe.

Dat het duo uitkwam bij Boumans is niet verrassend. De nieuwe CEO neemt uitgebreide ervaring mee in het besturen van klantgerichte, groeiende organisaties en zowel in organische groei als acquisities. Daarnaast is ze zeer ervaren in het vormgeven van grote digitale transformaties.

Zo vervulde Boumans hiervoor de rol van directeur Consumenten Divisie Klant & Merkpartners bij Coöperatie VGZ. Eerder was ze in diverse aansturende rollen werkzaam bij Delta Lloyd, Achmea (Centraal Beheer) en verzekeraar ASR.

Met Boumans aan boord is Precedence volgens de oprichters klaar voor de volgende groeifase. Daarin weet het bureau zich bovendien gesteund door investeringsfonds Gate Invest, dat in 2020 instapte.