Atos verduurzaamt en bereikt niveau 4 van CO2 ladder

07 mei 2012 Consultancy.nl

Atos heeft niveau 4, het op één na hoogste niveau, van de CO2-Prestatieladder bereikt. De ICT dienstverlener bereikte niveau 4 door onder meer tastbare resultaten te behalen op het gebied van energiebesparing, een efficiënt en duurzaam gebruik van materialen en de toepassing van duurzame energie.

Atos Consulting is de management consulting en IT consulting tak van ICT dienstverlener Atos.

Vij thema’s
Atos heeft een aantal jaar gelden ambitieuze doelstellingen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Het adviesbureau heeft de ambitie om de energy efficiency tussen 2008 en 2020 met 30% te verhogen en de CO2-footprint met 45% te verlagen voor 2015 in vergelijking met 2008.

Om dit te realiseren hanteert Atos vijf thema’s die zijn gericht op energiebesparing en het vergroten van de energy efficiency: green offices, green datacenters, green travel, sustainability services en sustainable suppliers. “Atos certificeert zich als één van de weinige marktpartijen in de IT-sector op niveau 4. Dat is een geweldig resultaat waar wij trots op zijn, want duurzaamheid is één van de belangrijkste pijlers van onze strategie”, zegt Marianne Hewlett van Atos Nederland.

CO2-Prestatieladder
De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren om serieus werk te maken van CO2-reductie. Het doel van de ladder is bedrijven te stimuleren hun eigen CO2-uitstoot en van leveranciers te kennen en voortdurend te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot terug te dringen. De CO2-Prestatieladder omvat zes niveaus, waarbij niveau 0 synoniem is aan het uitblijven van inspanningen en niveau 5 staat voor de hoogst haalbare score.

De prestatieladder wordt door overheid en bedrijfsleven veelal toegepast bij complexe aanbestedingen. Zo kan een hogere score op de ladder resulteren in concrete voordelen tijdens het aanbestedingsproces.

Nieuws