Corrigerend ondergoed stuwt Russische lingeriemarkt

12 oktober 2012 Consultancy.nl

De lingeriemarkt groeit in Rusland harder dan in Europa. Zo groeit de Russische markt met ‘double-digits’, terwijl de wereldwijde lingeriemarkt al jaren een marginale groei kent. De stijging in Rusland is met name te danken aan de onzekerheid van Russiche vrouwen en de daaraan gekoppelde vraag naar ‘corrigerend ondergoed’. Dit blijkt uit een onderzoek van Fashion Consulting Group.
 
Het rapport is gepresenteerd tijdens de ‘Collection Premiere Moscow’ modebeurs, dat in september plaatsvond in de Russische hoofdstad.
 
Corrigerend ondergoed
De lingeriemarkt in Rusland wordt door het boutique adviesfirma geschat op €4 miljard. Uit de analyse komt naar voren dat ‘corrigerend ondergoed’ het grootste groeisegment vertegenwoordigt. De stijgende vraag naar ‘body shapewear’ is volgens analisten eenvoudig te verklaren: Russiche vrouwen zijn erg onzeker over hun lichaam. Zo bleek eerder dit jaar uit een onderzoek van Lycra dat ruim 50% van alle ondervraagde Russiche vrouwen ontevreden is met haar figuur. En meer dan 90% van deze ‘ontevreden’ vrouwen koopt corrigerend ondergoed. "We constateren een nieuwe trend, waarbij vrouwen die hun figuur niet perse drastisch hoeven aan te passen toch kiezen voor corrigerend ondergoed omdat het hen zelfvertrouwen geeft" zegt Arno Ruffin, hoofd van lingerimerk Invista.
 
Over Fashion Consulting Group
Fashion Consulting Group biedt marketing en business consulting services aan fashionbedrijven en retailers actief in het fashionsegment. Het adviesbureau heeft vestigingen in Moscow (Rusland) en New York (VS).

Nieuws