The Trainee Company wil uitgroeien tot marktleider in traineeships

15 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie bedrijven die zich specialiseren in het aanbieden van traineeships aan jonge talenten hebben de krachten gebundeld. Per 1 juli gaan GoodtobeBetter, Fincade en Stradis samen verder als The Trainee Company.

Met de krachtenbundeling willen de drie partijen samen uitgroeien tot een leidende speler binnen de wereld van traineeships. The Trainee Company telt na de fusie ruim 200 medewerkers en behoort hiermee al tot de koplopers.

The Trainee Company biedt momenteel traineeships aan op het gebied van IT en finance (in verschillende sectoren) en een traineeship specifiek gericht op business en ICT in de zorgsector. Binnenkort zal ook data aan het pakket van ontwikkelprogramma’s worden toegevoegd.

The Trainee Company wil uitgroeien tot marktleider in traineeships

Martijn Blok, CEO van het nieuwe The Trainee Company, zegt over de fusie: “We zijn al jaren succesvol in het opleiden van trainees vanuit onze traineeships. Door de schaalgrootte die we hiermee creëren, kunnen we nog succesvoller zijn voor zowel werkgevers als trainees. We hebben ambitieuze groeiplannen voor de aankomende jaren.”

De groeiambitie wordt mede ondersteund door investeringsmaatschappij Quadrum Capital, dat een meerderheidsbelang heeft genomen in The Trainee Company.

De investeerder omschrijft de markt voor traineeships als een “groeiende niche” en een sector die alleen maar aan populariteit zal gaan winnen onder recent afgestudeerden (traineeships bieden starters tal van voordelen) en opdrachtgevers (traineeships helpen organisaties met het werven en ontwikkelen van talent in een krappe markt).

“The Trainee Company kan uitgroeien tot een opleidingsinstituut voor recent afgestudeerden. Ook speelt het in op het structurele tekort op de arbeidsmarkt. Wij zijn dan ook verheugd dat we mogen bijdragen aan de ambities”, aldus Gert van Drie, Investment Director bij Quadrum Capital.

Yvonne Rijff, partner bij Stradis en binnen The Trainee Company verantwoordelijk voor de IT-traineeships: “We willen met The Trainee Company de beste en grootste van Nederland zijn in wat we heel goed kunnen: mensen die vanuit hun studie op de arbeidsmarkt komen begeleiden naar een mooie carrière. Dit doen we met tomeloze energie en veel persoonlijke aandacht.”

Als onderdeel van de fusie verhuizen GoodtobeBetter (Nieuwegein), Fincade (Bunnik) en Stradis (Bunnik) naar een gezamenlijk kantoor in Bunnik.