Tilburg University benoemt KPMG’er Guido Klüth tot professor

09 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ervaren strategisch adviseur en accountant Guido Klüth, sinds jaren actief bij KPMG, is nu benoemd tot Professor of Practice Auditing & Assurance bij de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM).

Binnen Tilburg University is de Professor of Practice een functie voor een innovatieve bestuurder of ondernemer die actief is binnen een internationaal georiënteerd bedrijf. De onderwijsinstelling wil hiermee zijn impact op de maatschappij en haar banden met de praktijk continu versterken.

Guido Klüth, sinds 1993 werkzaam bij KPMG, is zo’n innovatieve bestuurder. Klüth kan bogen op uitgebreide expertise in het controleren van organisaties en ondernemingen, verder heeft hij ruime ervaring in het adviseren over deze controlepraktijken.

Guido Klüth, Professor of Practice Auditing & Assurance, TiSEM

Sinds 2009 fungeert Klüth als strategisch en persoonlijk adviseur voor de Head of Assurance en richt hij zich in het bijzonder op strategie- en beleidsvorming.

Naast zijn huidige werk mag Klüth nu als Professor of Practice Auditing & Assurance een leerstoel gaan bekleden binnen Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Daarin maakt hij de verbinding tussen wetenschappelijke theorie en de (beroeps)praktijk. Op de afdeling Accountancy van de TiSEM zal hij zich focussen op ethiek, cultuur en gedrag binnen accountantsorganisaties.

“Dit is waar al jaren mijn interesse ligt en ik ben dan ook erg blij dat ik onderwijs en onderzoek mag verrichten op dit snijvlak tussen theorie en praktijk’, geeft Klüth verheugd aan.

“Het motto van Tilburg University, Understanding Society, laat zien waarom dit de perfecte plek is om deze disciplines te combineren”, vervolgt Klüth. “Daarnaast vind ik het ook belangrijk om op academisch niveau bij te dragen aan dit mooie vak, juist omdat ik geloof dat thema’s als welzijn en cultuur essentieel zijn voor auditkwaliteit.”

"Als Professor of Practice zal Klüth, met zijn uitgebreide ervaring en interesse in de maatschappij ‘een inspirerend rolmodel zijn voor studenten’”, laat Tilburg University weten in een persverklaring.