ZorgSaam kiest AddVision als partner voor programmabureau

17 mei 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Zorginstelling ZorgSaam heeft AddVision geselecteerd als partner voor diensten op het gebied van programma- en projectmanagement.

ZorgSaam is een zorginstelling voor jong en oud in de regio Zeeuws-Vlaanderen, van de kust tot aan het havengebied van Antwerpen. Met ruim 3.300 werknemers en 900 vrijwilligers is ZorgSaam de grootste werkgever van Zeeland.

In alle segmenten waarbinnen ZorgSaam actief is – ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg – doen zich vandaag de dag grote verschuivingen voor en liggen tal van uitdagingen. Denk aan de vergrijzing, de veranderende verwachtingen van patiënten, de krapte op de arbeidsmarkt en de intrede van nieuwe technologie.

ZorgSaam kiest AddVision als partner voor programmabureau

Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden, moeten strategieën, werkwijzen, structuren en processen aangepast worden aan de nieuwe realiteit. ZorgSaam introduceert daarom een programma- en projectenbureau om hier op een gecontroleerde en projectmatige manier invulling aan te geven.

Het nieuwe programma- en projectenbureau is samen met AddVision opgetuigd. “We leveren expertise voor de opzet, inrichting en positionering van het programma- en projectenbureau binnen ZorgSaam, inclusief de inrichting van alle processen eromheen”, vertelt Matthijs Lugtenburg, directeur van AddVision.

Daarnaast gaat AddVision in de komende jaren op diverse vlakken projectmanagementcapaciteit leveren aan de verschillende veranderinitiatieven. Lugtenburg: “Ook gaan we meedenken in de strategische ontwikkelagenda van ZorgSaam.”

Met de keuze voor AddVision is ZorgSaam verzekerd van specialisten uit de regio. Het in Vlissingen gevestigde bureau (circa vijftien medewerkers) is gespecialiseerd in projectmanagement en vooral actief in de regio. “We richten ons op de belangrijke transities in de regio, waarvan de transitie die de zorg gaat doormaken er zeker één is”, zegt Lugtenburg.

Andere opdrachtgevers van AddVision zijn onder meer Energy Campus Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, Zeeland Connect en onderwijsinstelling Curio.