Futuresource: Markt voor hoofdtelefoons stijgt explosief

28 september 2012 Consultancy.nl

De internationale markt voor hoofdtelefoons is in 2011 met zo’n 20% gegroeid. De wereldwijde opbrengst steeg met een vijfde, van $5 miljard naar $6 miljard. De stijging is met name te danken aan de groei in de markt voor draagbare muziekspelers, inclusief smartphones en tablets, en het enorme aanbod aan digitale muziek voor mobiele weergevers. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Futuresource Consulting.
 
Jaarlijks worden er wereldwijd 260 miljoen in- en on-ear hoofdtelefoons verkocht. Verwacht wordt dat muziek on the go voor veel consumenten de primaire vorm van ‘audioconsumptie’ wordt, waardoor de groei van de verkoop van hoofdtelefoons de komende jaren aan zal houden. De schatting van Futuresource voor 2016: 330 miljoen units wereldwijd.
 
Verkoopprijs gestegen
De gemiddelde verkoopprijs van hoofdtelefoons is toegenomen ten opzichte van vorig jaar, mede doordat het marktaandeel van spelers die ‘modieuze’ hoofdtelefoons ontwikkelen, waardoor merken als SkullCandy en Monster, flink is gestegen. Zo’n 60% van de verkoop bestaat uit in-ears onder de $25, de overige 40% wordt besteed aan de luxere segmenten. Sony, Philips, Sennheiser en JVC domineren de globale markt.

Nieuws