M&A-adviseurs begeleiden overname van softwarebedrijf CPMLive

12 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

KidsKonnect heeft branchegenoot CPMLive overgenomen. Bij de deal waren vijf M&A-adviesbureaus betrokken.

Het in Kampen gevestigde KidsKonnect is een softwarebedrijf dat oplossingen biedt voor de kinderopvangsector en het basisonderwijs. Met zijn software helpt KidsKonnekt instellingen met het plannen van hun bezetting en de communicatie met ouders. Ook biedt het leraren allerlei tools ter ondersteuning van hun werkzaamheden.

CPMLive  richt zich op exact dezelfde tak van sport. De corporate performance management-oplossingen van het Bredase bedrijf helpen kinderopvangorganisaties en basisscholen met het efficiënt laten draaien van en grip krijgen op financiële en operationele processen. Ook levert CPMLive rapportages ter ondersteuning van de besluitvorming.

M&A-adviseurs begeleiden overname van softwarebedrijf CPMLive

“Met deze overname versterken we onze positie in de kinderopvang- en basisonderwijsmarkt”, zegt Peter Baars, CEO van KidsKonnect. Door de kracht van beide bedrijven te combineren, zijn we beter dan ooit in staat om instellingen te voorzien van nog slimmere datagedreven oplossingen. Op deze manier weten onze klanten precies wat er is gebeurd, waarom het is gebeurd en bovenal wat er nog gaat gebeuren.”

Baars en zijn managementteam werden gedurende het dealtraject bijgestaan door Sincerius (financiële due diligence) en CORP (juridisch advies). Hun dealteams bestonden uit Thomas Daemen, Sander Boogaard, Tim Kievid (Sincerius) en Paul van den Belt en Max Koene (CORP).

Sincerius staat KidsKonnect al langer bij in zijn buy-and-build-strategie. Zo verzorgde het bureau de financiële due diligence bij de overnames van Portabase (april 2021), Social Schools (juli 2021), Deona (augustus 2021) en MijnSchool (november 2022). En toen KidsKonnect werd overgenomen door investeerder Five Arrows Growth Capital in november 2021, leverde Sincerius sell-side advisory-diensten.

Verkoper CPMLive werd tijdens het traject begeleid door Stepstone Corporate Finance+ (M&A-advies), 9Corporate (juridisch advies) en STP Tax (belastingadvies).

“We willen 9Corporate en STP Tax danken voor de samenwerking tijdens deze transactie. Hun expertise en ondersteuning hielpen enorm om het gewenste resultaat te bereiken”, aldus Ruud van Hoek, die samen met Jurgen van Dijk het team vormde vanuit Stepstone Corporate Finance+. Het team van 9Corporate bestond uit Tessa Rozendal en Mauro Bos.

Johnny van Cadsand, de COO van CPMLive, kijkt tevreden terug op het traject en met vertrouwen naar de gezamenlijke toekomst. “Deze samenwerking maakt het mogelijk om nog beter inzicht te creëren voor onze klanten. Zodat zij zich kunnen richten op waar het echt om gaat: de kinderen zelf. En dat ondersteunen we vanuit CPMLive van harte.”