De Jong & Laan neemt retailspecialist Marshoek over

31 maart 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De Jong & Laan heeft zijn eerste deal gesloten sinds investeerder Waterland zich achter het accountancykantoor heeft geschaard. Met de overname van Marshoek voegt de zakelijke dienstverlener 100 medewerkers toe aan de gelederen en verbreedt en verdiept het zijn dienstverlening.

“Deze aansluiting draagt voor de Jong & Laan bij aan de ambitie om landelijk te groeien”, laat algemeen directeur Marco Lokhorst weten. Door de deal telt de Jong & Laan nu 850 professionals, verspreid over 23 kantoren door het land.

Marshoek is een firma gespecialiseerd in diensten op het gebied van accountancy, financiële administratie, en advisering (financieel, fiscaal, juridisch). De klanten van het bureau uit Utrecht zitten met name in de retailhoek, zowel in het food- als non-foodsegment.

Roland Ogink (de Jong & Laan), Ton van Loon (Marshoek), Marco Lokhorst (de Jong & Laan) en Horst in ’t Veld (de Jong & Laan)

Eind vorig jaar haalde de Jong & Laan investeerder Waterland aan boord. Met de door Waterland gesteunde overname van Marshoek zet het bureau nu een eerste concrete stap in het waarmaken van zijn stevige groeiambities: opklimmen van de huidige nummer 10-plek in de Nederlandse accountantsmarkt naar een plek net achter nummer vier BDO.

IT-specialisme vergroten

Naast een groter personeelbestand en meer omzet, zorgt de deal met Marshoek er vooral voor dat de Jong & Laan zijn dienstenaanbod voor klanten kan verbreden en verdiepen en kan toewerken naar een landelijke dekking.

Lokhorst: “Naast haar sterke positie in de retailmarkt op het gebied van administratie en salarisverwerking laat Marshoek zien dat zij vooroplopen als het gaat om de inzet van datagedreven advies en consultancy. Met deze kennis en ervaring vergroten wij ons eigen IT-specialisme.”

Het is volgens de directeur ook vooral de culturele klik die tot de krachtenbundeling heeft geleid. “Wij houden vast aan onze voortdurende focus op kwaliteit, ons nuchtere en persoonlijke karakter en vooruitstrevende cultuur. Daar moet een partij goed bij passen. Bij Marshoek was deze klik er meteen. De no-nonsense cultuur en drive voor innovatie passen heel goed bij ons.”

Positie verder uitbouwen

De aansluiting bij de Jong & Laan biedt Marshoek extra expertise in aanvulling op zijn eigen dienstverlening. Directeur/eigenaar Ton van Loon geeft aan: “Samen met alle Marshoekers hebben we de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat we als financieel specialist in de retailbranche marktleider zijn. Een positie die we graag verder uitbouwen met aanvullend specialisme.”

Als onderdeel van de deal is Van Loon als partner toegetreden tot de Jong & Laan, waar hij als directeur verantwoordelijk blijft voor Marshoek, dat als zelfstandige entiteit zal blijven opereren onder de vleugels van de grotere accountancybranchegenoot.

Door zich bij de Jong & Laan aan te sluiten kan Marshoek zich de komende jaren en in de huidige krappe arbeidsmarkt verder richten op groei. “Hun expertise en specialisme op het gebied van fiscaliteit, controle en subsidies verbreedt en verdiept onze dienstverlening. Daarnaast krijgen we toegang tot een groter kantorennetwerk en nieuwe klanten. Er ligt een goede basis voor samenwerking”, besluit Van Loon.