Annelou de Groot leidt Cushman & Wakefield in Nederland

24 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Cushman & Wakefield heeft Annelou de Groot benoemd tot Head of Netherlands. In haar nieuwe rol krijgt ze de leiding over de Nederlandse activiteiten van de wereldwijde vastgoedadviseur.

“Ik kijk ernaar uit om in een uitdagende tijd met veel ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt bij Cushman & Wakefield aan de slag te gaan”, laat De Groot weten in een reactie op haar benoeming.

De wereldwijde vastgoedadviseur is actief in 60 landen en telt zo’n 50.000 werknemers, actief vanuit 400 kantoren. Bij het Nederlandse kantoor werken zo’n 600 professionals.

Annelou de Groot, Head of Netherlands, Cushman & wakefield

Zij komen nu onder leiding te staan van De Groot. “Naast mijn leidinggevende rol binnen de organisatie zal ik me ook inzetten voor een meer diverse en inclusieve werkomgeving waarin alle collega's het beste uit zichzelf kunnen halen”, laat ze weten.

De kersverse Head of Netherlands is afkomstig van IWG, ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, waar ze zich in 2017 bij aansloot. De Groot groeide uit tot regionaal directeur en lid van de management board en heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de groei van de vastgoedportefeuille van IWG in Nederland. Later zou ze verantwoordelijk worden voor West- en Zuid-Europa.

Haar eerdere loopbaan in de vastgoedsector omvatte onder meer directiefuncties bij grote vastgoedpartijen als Dynamis (als directeur) en Vastned (als Country Manager Nederland). Verder was ze jarenlang gastdocent aan Hogeschool Rotterdam, waar ze lesgaf aan studenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij.

Colin Wilson, Chief Executive EMEA bij Cushman & Wakefield, laat weten verheugd te zijn over de komst van De Groot, die volgens hem uitstekend past binnen de organisatie. “Annelou is een ervaren en zeer gewaardeerde leider met een sterke staat van dienst in het leveren van resultaten en het stimuleren van een inclusieve cultuur.”

De Groot neemt het stokje over van Jeroen Lokerse, die zich in 2007 aansloot bij Cushman & Wakefield. Tien jaar lang fungeerde hij als directeur Nederland en onder zijn leiderschap groeide de vastgoedadviseur uit tot marktleider in ons land. Lokerse vertrekt binnenkort voor een nieuwe rol (Head of Product Innovation) naar New York. Daar gaat hij zich bezighouden met het innoveren van de organisatie en de bredere vastgoedsector.