Adviesbureau Greywise van vader naar zonen

24 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De continuïteit van consultantsbedrijf Greywise uit Tilburg is gewaarborgd. Oprichter Jos Hensen draagt het bedrijf over aan zijn zonen, Steven en Jens Hensen.

Jos Hensen richtte Greywise op in 2011. Het bureau helpt productiebedrijven met IT-oplossingen. Denk onder meer aan IT-strategie, softwareselectie en systeemimplementaties. Daarbij ligt de focus grotendeels op zogeheten manufacturing operations management-systemen (MOMS).

Anno 2023 is Greywise uitgegroeid tot een team van negen medewerkers. Tot de klantenkring behoren partijen als Royal Avebe, Vreugdenhil Dairy Foods, Daelmans en Alpha Deuren.

Steven Hensen, Jens Hensen en Jos Hensen

Na alweer 40 jaar in het vak begon Jos Hensen na te denken over het overdragen van Greywise. Daarvoor hoefde hij niet ver te zoeken: zijn zoons Steven en Jens werkten beiden al bij Greywise, en nemen het bureau nu over van hun vader.

“Ik vind het fantastisch dat ik mijn levenswerk aan mijn kinderen kan overdragen, dat is tegenwoordig ook niet meer zo vanzelfsprekend”, laat Jos weten. “Het werken met familie ging tot nu toe heel goed, ieder had een duidelijke rol. En daarom heb ik er alle vertrouwen in dat de samenwerking van Steven en Jens een succes wordt.”

In die samenwerking lijkt ook de rolverdeling al duidelijk. Waar Steven zich vooral op de bedrijfsvoering zal richten, focust Jens zich meer op de inhoud. “13 jaar geleden heb ik een brede opleiding Bedrijfsmanagement afgerond, dat komt nu mooi van pas”, aldus Steven. “Ik ben meer een generalist dan een specialist.”

“De zaken die Steven leuk vindt zijn voor mij bijzaak, ik haal daar geen plezier uit. En Steven zal vermoedelijk geen MOMS-trainingen gaan geven”, vult Jens aan.

En ondanks de overdracht zijn de broers zeker nog niet af van hun vader. “Natuurlijk blijf ik gewoon doorwerken, ik heb nog steeds leuke klanten”, zegt hij resoluut. “Vooral het adviseren van directies vind ik heel leuk om te doen.”

“Ik heb er echter niet zoveel moeite mee om de dagelijkse gang van zaken aan de jongens over te dragen”, vervolgt hij. “Ze hebben goede en frisse ideeën en veel energie, dus dit is een mooi moment voor een overdracht van aandelen.”

Ook wil hij kennis blijven overdragen aan nieuwe medewerkers. “De kennis die ik in 40 jaar heb opgebouwd laat ik zo toch nog achter, dat kan prima in de vorm van trainingen en coaching.”

Tegelijkertijd hebben de twee nieuwe eigenaren het vizier natuurlijk vol gericht op de toekomst. Steven: “We blijven gefocust op het MOMS-domein, maar we kunnen ons specialisme verbreden of uitbreiden naar andere sectoren dan food. Jos heeft die visie ook altijd gehad, uitbouwen vanuit je expertise.”

En Jos zelf kan alvast rustig gaan nadenken hoe hij zijn extra vrije tijd gaat invullen. “Ik ga natuurlijk wel iets minder werken, en wat meer samen met mijn vrouw doen. Zij is op 1 januari met pensioen gegaan, dus dat komt qua timing goed uit. Nu nog hobby’s zoeken, haha, want mijn werk was mijn hobby.”