Lauran van den Wijngaart en Luc Brands starten bij Kruger

17 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lauran van den Wijngaart en Luc Brands zijn in januari aan de slag gegaan als consultants bij Kruger.

Vanuit Rotterdam levert Kruger corporate finance diensten en is het bureau tevens actief op het vlak van strategie, herstructureringen en waardeoptimalisatie. Kruger heeft ook praktijken gericht op interim en executive search.

De Restructuring-praktijk van Kruger haalt met de komst van Lauran van den Wijngaart en Luc Brands twee adviseurs met ervaring aan boord.

Lauran van den Wijngaart en Luc Brands starten bij Kruger

Van den Wijngaart is afkomstig van adviesbureau Expleo, waar hij zo’n drieënhalf jaar werkzaam is geweest als management consultant. “Ik wil Expleo, collega’s en klanten bedanken voor de fijne tijd en leerzame opdrachten”, laat hij weten op LinkedIn.

Bij Kruger is hij uitstekend geland, vertelt hij: “Na een warm welkom heb ik veel zin om me in te zetten voor de opdrachtgevers van Kruger. Ik heb ernaar uitgekeken om te werken in een omgeving waar je samenwerkt met ondernemers en waar de impact van het werk snel zichtbaar is, op de momenten dat dit het meest belangrijk is.”

Voorafgaande aan zijn loopbaan rondde Van den Wijngaart zowel een master in Finance als in Strategic Management af.

Ook Luc Brands rondde alvorens hij zich aansloot opleidingen af. Om te beginnen een studie Technische Natuurkunde aan Hogeschool Fontys. Vanuit zijn opleiding doorliep hij vervolgens een afstudeerstage bij ingenieurs- en adviesbureau Cauberg-Huygen, waar hij na zijn afstuderen enkele jaren dienst deed als consultant.

Na deze werkervaring besloot Brands tot het volgen van de masteropleiding International Business (specialisatie Entrepreneurship & Business Development). Over die keuze zegt hij: “Tijdens mijn baan binnen de technische sector miste ik uitdaging en diepgang, en merkte ik dat ik ook andere interesses had dan puur technische.”

Na het afronden van die studie ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij Kruger heeft hij die gevonden en zit hij uitstekend op zijn plek. “Bij Kruger valt alles op zijn plaats. Ik had al affiniteit met getallen en complexe vraagstukken, en de combinatie van direct contact met de klant en het doorgronden van ondernemingen, geeft mij enorm veel energie.”

Kruger is blij met de twee new hires: “We zijn blij met deze getalenteerde consultants als toevoeging aan ons team, om met hen samen te werken aan verdere groei en ondernemingen met succes te helpen.”