Adviesbureaus volop aanwezig bij Economic Business weeks Tilburg

14 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De 25ste editie van de Economic Business Weeks Tilburg (EBT) staat alweer in de steigers voor eind maart en begin april. Ook dit jaar zijn tal van adviesbureaus weer van de partij.

De EBT is een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University. Het over drie weken verspreide evenement biedt studenten een unieke kans zich te oriënteren op hun toekomstige loopbaan. Zo kunnen ze tijdens het evenement een geschikte stage vinden of in contact komen met toekomstige werkgevers.

De EBT vindt plaats van 29 maart t/m 21 april 2023. Het event is exclusief voor studenten van de Tilburg School of Economics and Management faculteit en de Tilburg University School of Social and Behavioral Sciences faculteit.

Adviesbureaus volop aanwezig bij Economic Business weeks Tilburg

Tijdens het evenement krijgen studenten de kans om zich in de kijker te spelen bij de deelnemende organisaties en meer te weten te komen over deze toekomstige werkgevers.

Jaarlijks komen op de verschillende programmaonderdelen van het event zo’n 1.500 studenten af. Zij krijgen een rijk programma gepresenteerd, vol met bedrijfspresentaties, workshops, cases, cv-checks, high teas, lunches en diners, die door de deelnemende organisaties zullen worden verzorgd.

Onder de lijst van organisaties zijn er traditiegetrouw ook veel adviesbureaus te vinden. Zo zullen ook deze editie opnieuw meerdere grote strategy consultancykantoren, de Big Four-accountancy- en adviesbureaus en verder uiteenlopende grote en kleinere adviesorganisaties. Hun opwachting maken. Zij zullen deelnemen aan één of meerdere van de volgende programmaonderdelen: de Consultancy Experience, de Company Days en de Big Four Experience.

Consultancy Experience

Studenten die graag kennis willen maken met vooraanstaande advieskantoren kunnen op 12 en 13 april terecht op de Faculty Club (gelegen naast Tilburg University). Dit jaar zijn de volgende advieskantoren aanwezig: Roland Berger, Strategy&, Monitor Deloitte, OC&C, Boston Consulting Group en McKinsey & Company. Zoals ieder jaar bestaat het programma uit diverse presentaties, lunches en diners.

Company Days

Van 17-21 april vinden de Company Days plaats, die worden gehouden op de campus van Tilburg University. De activiteiten die tijdens de Company Days gepland staan zijn onder andere verschillende bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, businesslunches, maar ook enkele informele activiteiten.

Dit jaar doen totaal 50 bedrijven mee aan de Company Days. De advieskantoren die dit jaar hun opwachting maken zijn: Gupta Strategists, Deloitte, Blacktrace, Sincerius, Accenture, Capgemini, CapitalMind, Bluefield, Korn Ferry, Sia Partners en Simon-Kucher & Partners.

Big Four Experience

Studenten die de Big Four-kantoren willen ontmoeten, kunnen op 11 april terecht op de Big Four (Accountancy) Experience. Deelnemende studenten krijgen op deze dag inzicht in de dagelijkse activiteiten, evenals de bedrijfscultuur en werknemers van Deloitte, EY, PwC en KPMG, de vier grootste accountancy- en consultancykantoren ter wereld. 

Selectie voor deelname aan de Big Four Experience vindt zoals ieder jaar plaats op basis van de cv’s van de studenten. De kantoren zullen onder meer bedrijfspresentaties, workshops en cases verzorgen voor de deelnemers.

Tot slot, ook dit jaar zullen De Kleine Consultant en de Young Advisory Group voorafgaand aan de Consultancy Experience weer een case training geven. Op 13 februari kunnen studenten bovendien hun CV & LinkedIn profilering professioneel laten beoordelen.