Twee vrouwen van 28 en 27 vormen nieuwe directie van NewSkool

08 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Er heeft zich een opmerkelijke wisseling van de wacht voltrokken bij NewSkool. Per 1 januari hebben de drie mannelijke bestuurders het stokje overgedragen aan twee vrouwen, die ook nog eens allebei onder de 30 jaar zijn. Alle aanleiding om beter kennis te maken met Sophia Dekker en Floor van Heugten.

Het in gevestigde NewSkool werd vijftien jaar geleden opgericht met als doel organisaties te helpen met het aan boord halen van IT-talent. Uniek aan het model van NewSkool, is dat jonge talenten hun opdrachten kunnen combineren met een deeltijd hbo- of wo-studie.

De formule sloeg goed aan binnen de markt, want ondertussen telt NewSkool meer dan 80 collega’s verspreid over twee kantoren (Den Haag en Amsterdam), zijn tal van awards in de wacht gesleept, en mag het bureau vele bekende namen tot zijn opdrachtgeverskring rekenen.

Floor van Heugten en Sophia Dekker

Sinds de start werd NewSkool geleid door het drietal Melchior Terwindt, Alexander Kist en Ruud van Tol, die elkaar kenden vanuit hun jarenlange gezamenlijke ervaringen bij Cegeka, KPN Consulting en Pink Elephant (waar zij leidinggevende rollen bekleedden).

In 2008 bundelde het trio de krachten, vanuit hun gezamenlijke wens om een nieuwe speler op te bouwen binnen de IT-detacheringswereld. En nu, zo’n vijftien jaar later, doen de drie ondernemers ook allemaal tegelijk een stapje terug en geven ze de dagelijkse leiding uit handen aan een nieuw leiderschapsteam.

Met de keuze voor het duo Sophia Dekker en Floor van Heugten, respectievelijk 28 en 27 jaar oud, hebben de drie aandeelhouders bij hun concurrenten mogelijk menige wenkbrauwen doen fronzen. Want de IT is toch een mannenbolwerk? En, kunnen twee professionals die nog maar net om de hoek komen kijken wel zo’n onderneming leiden?

De beste kandidaten

“Gender heeft geen rol gespeeld bij de keuze voor twee vrouwen als nieuwe directie”, verzekert Terwindt ons. “Ze waren eenvoudigweg de beste kandidaten. Sophia en Floor beschikken over alle persoonlijke en professionele eigenschappen om deze functie op zich te nemen.”

Beide dames zijn al enige jaren actief binnen NewSkool. Dekker begon in 2018 als HR-assistent bij NewSkool, en groeide vervolgens door naar de rollen van recruiter, fieldmanager en nu dus directeur. Tijdens haar studententijd deed ze nog werkervaring op bij OC&C Strategy Consultants en EY-Parthenon.

Van Heugten vervolgde een vergelijkbaar pad. Zij begon binnen NewSkool destijds als trainee, groeide door naar de rol van fieldmanager en ook zij mag zich nu mededirecteur noemen. Van Heugten deed eerder ervaring op in de consultancy, bij Ecorys.

“Binnen NewSkool roepen we altijd dat we durven te investeren in talent en wat is er dan mooier om mensen uit onze eigen staf deze kans te geven – het past perfect bij onze filosofie”, geeft Terwindt aan.

Toekomstplannen

De twee vrouwelijke bestuurders hebben samen de ambitie uitgestippeld om NewSkool verder uit te bouwen. “We willen meer organisaties kennis laten maken met ons succesvolle concept.”

Daarnaast willen ze ook intern aan het een of het ander sleutelen. “We zijn intern druk bezig om veel bestaande processen nog efficiënter in te richten. We verwachten dat deze veranderingen in de loop van dit jaar ook voor het externe publiek zichtbaar zijn.”

Maar, onder het motto ‘never change a winning team’, zal veel ook bij het oude blijven. “Het concept van NewSkool, waarin we op onze eigen unieke manier investeren in talent, blijft hetzelfde. Dat geldt ook voor de sfeer, de laagdrempeligheid en de gezelligheid binnen de organisatie: het zijn belangrijke waarden die bij NewSkool horen”, benadrukt het duo.