Ontwikkelspecialist Management Drives neemt CiEP over

31 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Management Drives, een bedrijf dat software levert voor organisatieontwikkeling, heeft branchegenoot CiEP Training & Coaching overgenomen. De deal volgt na een periode van nauwe samenwerking tussen de twee firma’s.

Het in Zeist gevestigde Management Drives (opgericht: 1984) helpt organisaties met het ontwikkelen van hun leiders en teams. De software van het bedrijf, die wetenschappelijk is gevalideerd, meet wat mensen drijft en maakt het mogelijk om te voorspellen hoe mensen en teams hun kennis en competenties inzetten.

Het platform en gedachtegoed van Management Drives wordt door organisaties in ruim 60 landen gebruikt, waaronder bekende namen als Bol.com, DSM en Just Eat Takeaway.

Ontwikkelspecialist Management Drives neemt CiEP over

Met het inlijven van CiEP (dat staat voor ‘Change into Excellent Performance’) uit Leiden, krijgt Management Drives volgens CEO Stephan van der Vat meer slagkracht op twee thema’s.

Allereerst zijn de circa twintig coaches van CiEP gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap en effectieve zelfsturing. Hierbij maken ze gebruik van een zelf ontwikkeld gedachtegoed, dat bekend staat als de CiEP-methode.

Gery Groen, oprichter van CiEP, zegt hierover: “Onze CiEP-methode geeft ruimte om anders te denken, te communiceren en bewustere keuzes te maken. Mensen werken dan effectiever samen, met een positief effect op resultaten, werksfeer en energieniveau.”

Ambities realiseren

Volgens Van der Vat sluit de aanpak nauw aan bij de filosofie van zijn organisatie. “Beiden leggen we de verbinding tussen organisatieontwikkeling en cultuur, teamontwikkeling, leiderschap en software. Samen beschikken we over meer slagkracht om onze ambities op het gebied van duurzame gedragsverandering te realiseren.”

Groen vult aan: “Met de overname door Management Drives is de continuïteit van ons gedachtegoed geborgd.”

Daarnaast beschikt CiEP zelf ook over een platform en digitale tools, zoals e-learning modules. “We verwachten met de komst van CiEP ons software platform verder te kunnen versterken. Zo vergroten wij ons unieke SaaS (software as a service)-aanbod dat blijft aansluiten op de snel veranderende behoeften van bedrijven en organisaties in een snel veranderende wereld”, aldus Van der Vat.

Bij Management Drives werken circa twintig medewerkers. Bij CiEP werken eveneens rond de twintig werknemers. Beide bedrijven blijven elk onder de eigen naam en op de huidige locaties opereren.