Consultancy Castle 2023: Maak kennis met strategy consulting

31 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nog maar enkele maanden te gaan, dan vindt de 2023-editie van Consultancy Castle plaats. Tijdens het jaarlijkse event komt een selecte groep studenten alles te weten over werken in strategy consulting en kunnen ze zich bij acht vooraanstaande strategiekantoren in de kijker spelen.

Consultancy Castle staat al jaren te boek als hét consultancy-evenement voor studenten. Het event is bedoeld voor ambitieuze studenten die zich in de eindfase van hun studie bevinden (3e jaars bachelor- of masterstudenten).

In drie dagen krijgen zij een goed beeld van het werk van een strategieconsultant: Aan wat voor soort opdrachten werken ze? Hoe lossen ze zulke complexe problemen op? Hoe werken ze samen met collega’s? En hoe is het om deel uit te maken van een strategiekantoor?Consultancy Castle 2023Dit jaar maken tijdens Consultancy Castle opnieuw de gebruikelijke namen hun opwachting: Bain & Company, Boston Consulting Group, Kearney, McKinsey & Company, OC&C Strategy Consultants, Oliver Wyman, Roland Berger en Strategy&. De acht kantoren zullen de studenten een kijkje achter de schermen gunnen in de wereld van strategy consulting en hen tegelijkertijd uitdagen het beste uit zichzelf te halen.

Op 30 maart zal het driedaagse evenement worden afgetrapt op de kantoren van Kearney en Strategy&. Vervolgens vindt het evenement op 5 en 6 april, inclusief overnachting, weer traditiegetrouw plaats op kasteel Hooge Vuursche, waar de studenten de mogelijkheid krijgen om met de andere kantoren kennis te maken!

Naast in contact te komen met de diverse kantoren en hun professionals, zullen de deelnemers – slechts 24 geselecteerde topstudenten mogen deelnemen aan het recruitmentevenement – ook flink uitgedaagd worden tijdens een inhoudelijk programma vol met complexe cases en leerzame trainingen, Daarin zal onder meer hun analytische vermogen op de proef gesteld worden en kunnen de studenten hun academische kennis in de praktijk brengen.

Naast deze formelere onderdelen staan er ook informele momenten op het programma. Zo vinden er borrels en diners plaats op het prestigieuze kasteel de Hooge Vuursche, waar de studenten kennismaken met de strategieadvieskantoren en hun consultants op een informele sfeer.

Be unstoppable

De 2023-editie van Consultancy Castle heeft als centrale thema ‘Be unstoppable’. Immers, tijdens het event zullen de deelnemers, net als in een eventuele toekomstige adviesrol, het beste uit zichzelf en de mensen om zich heen moeten halen. “Dit evenement zal een goede uitdaging en een ‘once in a lifetime opportunity’voor ze zijn”, zo laat organisator STAR (de studievereniging aan Rotterdam School of Management) weten.

Ook altijd al willen weten hoe de strategy consultancy wereld eruit ziet? Ben jij ambitieus, analytisch sterk, sociaal vaardig en weet jij het beste uit jezelf te halen? Ben jij op dit moment een derdejaars bachelor of een master student? Meld je dan aan voor Consultancy Castle 2023. De aanmeldingsperiode is geopend tot 21 februari.