Goeroemarketing helpt adviseurs winst verhogen

14 augustus 2012 Consultancy.nl

Wanneer adviseurs educatiemarketing toepassen dan kan de effectiviteit van hun marketinguitingen sterk toenemen. Met als gevolg dat consultants hun positionering kunnen verbeteren, zich beter kunnen onderscheiden in de markt en daardoor ook financieel beter presteren. Dat stelt educatiemarketeer Christian Augustus (25) van Goeroemarketing.nl.
 
5 marketing fouten
Volgens Augustus zijn er 5 algemene fouten die 87% van de consultants maken in hun marketing. Om te beginnen leggen de meeste adviseurs de focus op het binnenhalen van nieuwe klanten, terwijl 66% van de omzet ergens anders ligt. Ten tweede kunnen veel adviseurs zich moeilijk onderscheiden. Daardoor komt hun expertstatus onder druk te staan en bepalen de echte experts de koopcriteria waardoor zij de ‘standaard’ neerzetten in hun industrie. Het gevolg is dat klanten soms niet meer weten wie ze moeten geloven voor een degelijk advies. Als antwoord ontwikkelen veel adviesbureaus een geïntegreerde aanpak, waardoor ze onbewust “allround” worden en zich weer moeilijk kunnen onderscheiden. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel waardoor veel adviseurs moeite hebben om meer opdrachten binnen te halen, zonder intensief te netwerken.
 
Wereld van verschil
In een conservatieve markt zoals de veilgheidsbranche is het een must om je te kunnen onderscheiden op basis van expertise. “Toen ik als veiligheidsadviseur werkte bij een grote multinational luisterde er echter niemand naar mij. Echter toen ik mij positioneerde als crisismanagementexpert was ik opeens top-of-mind bij de directie en zat ik wekelijks naast de CFO met mijn bevindingen. Een wereld van verschil” aldus Augustus.
 
Voorbeeld
Loek Pos, eigenaar van het outsourcing adviesbureau in de vastgoedsector Positif, heeft een positieve ervaring met de toepassing van educatiemarketing: “Door klanten waarde te geven in de vorm van webinars kunnen wij onderwijsinstellingen inzicht geven hoe zij op kosten kunnen besparen op gebouwonderhoud. Een ideale manier om waarde te geven en tegelijkertijd leads te kwalificeren. Onze omzet is met ruim 20% toegenomen afgelopen jaar”.
 
Nieuwsgierig geworden?
Op 30 augustus om 20.00 uur organiseert Goeroemarketing.nl een webinar waarin wordt uitgelegd hoe je educatiemarketing kunt toepassen als adviseur. Inschrijven kan op deze pagina.
 
Resultaten die je behaalt door educatiemarketing toe te passen zijn:
• Je ontdekt hoe je kunt domineren in jou vakgebied;
• Je ontdekt hoe je leads dient te kwalificeren, voordat je er tijd en energie in stopt;
• Je ontdekt hoe je een geautomatiseerd systeem opzet om je relaties te onderhouden en tegelijkertijd je verkopen kunt verhogen.

Nieuws