Resources: Nederland leidend in Corporate Governance

13 januari 2012 Consultancy.nl

Nederlandse bedrijven scoren goed op het gebied van Corporate Governance. Unilever en ING staan in de top 15 van de beste bedrijven. En in vergelijking met zijn concurrenten presteert Philips ook sterk. Dat blijkt uit de ‘Euro Stoxx 50 Governance Index 2011’ van internationaal adviesbureau Resources in samenwerking met de Universiteit van Edingburgh.

De partners onderzochten de volwassenheid van Corporate Governance bij 50 beursgenoteerde ondernemingen uit 12 Europese landen.

Nederland laat gemiddeld de hoogste score zien
De grote ondernemingen uit de Eurozone hebben zich sterk verbeterd op het gebied van sociale verantwoordelijkheid, gemeenschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Binnen de Euro Stoxx 50 index laten Nederlandse bedrijven de hoogste gemiddelde score zien. In 2010 stond Nederland ook al bovenaan met de algemene score. Vlak daarachter volgen Spanje en Italië, terwijl Duitsland hekkensluiter is van alle landen die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de Euro Stoxx 50.

Resources - Corporate Governance

Over de Governance Index
De Resources Governance Index (RGI) meet hoe een organisatie scoort op de kwaliteit van haar governance, in de volste breedte van het woord. Dus ook bijvoorbeeld de rol die de organisatie in de maatschappij op zich neemt, wordt hierin meegenomen. De RGI is een gestandaardiseerde, onafhankelijke indexering en gebruikt openbaar beschikbare informatie, zoals jaarverslagen, corporate governance en MVO-verslagen en informatie op de websites van die ondernemingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder de bedrijven uit de Dow Jones Euro Stoxx 50 Index.

Nieuws

Meer nieuws over