Xtract benoemt Maarten Cornelissen en Marlien Rump

10 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Xtract, een adviesbureau uit Zuidlaren, heeft begin deze maand twee managing partners benoemd: Maarten Cornelissen en Marlien Rump.

Het duo is samen verantwoordelijk gemaakt voor de consultancypraktijk van Xtract, die naar buiten toe optreedt als Xtract Managing Consultants.

“We worden steeds vaker gevraagd om op meer tactisch en strategisch niveau organisaties te begeleiden bij team- en organisatieontwikkelingsvraagstukken. Om tegemoet te komen aan deze vraag is Xtract Managing Consultants opgericht”, legt Rob Extercatte uit, de eigenaar van Xtract.

Maarten Cornelissen, Rob Extercatte en Marlien Rump

Xtract zag het levenslicht in 2018. Het bureau is sindsdien uitgegroeid tot een team van elf consultants gespecialiseerd in thema’s als procesverbetering, operational excellence, het verbeteren van de customer journey, digitale transformatie en datagedreven werken. “Elke dag halen we met onze hands-on mentaliteit het beste uit mensen, processen en data”, zegt Extercatte.

In een markt waarbinnen de meeste advieskantoren vooral actief zijn vanuit de Randstad, onderscheidt het bureau zich volgens Extercatte ook door zijn focus op het noorden van het land. “In het noorden, voor het noorden met kennis van de lokale markt en de aldaar aanwezige vraagstukken.”

Cornelissen werkte de afgelopen acht jaar in het onderwijs (Hanzehogeschool Groningen) en zorg (Martini Ziekenhuis). In die tijd deed hij veel kennis op rond verandermanagement, datamanagement en informatietechnologie.

Rump is al sinds 2021 actief voor Xtract. Eerder werkte ze voor branchegenoot New Nexus. Daarvoor was ze zo’n acht jaar werkzaam voor KPN. Ze richt zich vooral op procesbegeleiding en organisatieontwikkeling.

“Wij kijken ernaar uit om samen met alle Xtract-collega’s het bedrijf verder uit te bouwen”, aldus de twee kersverse managing partners.