KPMG Advisory rondt overname van BrainNet formeel af

06 augustus 2012 Consultancy.nl

KPMG gaat de overname van BrainNet formeel afronden. De verantwoordelijke toezichthouders in de landen die bij de acquisitie betrokken zijn, hebben hun goedkeuring aan de overname gegeven. Het internationale opererende supplychain adviesbureau heeft meer dan driehonderd supply chain consultants in dienst en opereert vanuit vijftien kantoren in twaalf landen. BrainNet ondersteunt grote internationaal opererende bedrijven en middelgrote firma's met oplossingen op het gebied van Supply Chain Management en Procurement.

"De overname van BrainNet biedt KPMG de mogelijkheid zijn positie op het gebied van Supply Chain & Procurement duidelijk te versterken, zegt John Tros, partner bij KPMG Management Consulting. Tros: "De deskundigheid van Brainnet gevoegd bij de expertise die KPMG zelf heeft, maakt KPMG tot een speler van formaat als het gaat om advisering op het gebied van Supply Chain & Procurement. Hierdoor zullen wij in staat zijn om onze Nederlandse cliënten zowel nationaal als internationaal nog beter te bedienen als het gaat om de laatste ontwikkelingen op het gebied van Supply Chain & Procurement."
 
De kracht van BrainNet ligt volgens Tros met name in de gedetailleerde kennis van bepaalde inkoopgroepen, die door de ontwikkelingen in de Duitse industrie beperkt beschikbaar is. Tros: "Daarnaast is het bedrijf als geen ander in staat om een verband te leggen tussen sales & operations planning van bedrijven, waardoor verkoop, operations en inkoop beter op elkaar aansluiten. BrainNet heeft ook een zeer vooraanstaande positie opgebouwd als het gaat om het inkopen van innovatie. Leveranciers nemen namelijk een steeds belangrijkere rol in in het innovatieve vermogen van ondernemingen. Dit vergt een andere manier van inkopen dan normaal gehanteerd wordt door ondernemingen."
 
Bedrijven worden volgens Tros in toenemende mate gedwongen op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen als het gaat om Supply Chain & Procurement. Tros: "Het gaat hier vooral om oplossingen die in de keten liggen. Dit komt door de steeds grotere verwevenheid van organisaties in netwerken van leveranciers en klanten. Juist daarom heeft de inkoopfunctie een enorm potentieel als het gaat om het realiseren van strategische doelstellingen op het gebied van kostenverlagingen, innovaties, risicomanagement, beschikbaarheid van goederen en duurzaamheid. Dat betekent dat de ondernemingen samen met de ketenpartners proactief naar nieuwe mogelijkheden moeten kijken. Het spreekt voor zich dat de inkoopfunctie hierin een belangrijke rol zou moeten spelen.
 
De praktijk wijst echter uit dat dit nog maar zeer beperkt gebeurt. Dit vraagt om de ontwikkeling van het vermogen om samen met partners te zoeken naar verbetermogelijkheden waarbij procurement out of the box moet kunnen denken. Helaas omarmen alleen de voorlopers de mogelijkheden van duurzame inkoop. Als de inkoopfunctie zelf meer leiderschap zou tonen, zou procurement tot meer waarde kunnen leveren aan de organisatie."

Nieuws

Meer nieuws over