Prodware koopt noodlijdende Qurius voor 18 miljoen

31 juli 2012 Consultancy.nl

De Nederlandse beursgenoteerde ICT-dienstverlener Qurius wordt verkocht aan Prodware. De Fransen betalen €18,5 miljoen voor het bedrijf uit Zaltbommel. Door de overname ontstaat een IT bedrijf met meer dan 1,650 werknemers in twintig landen met een geconsolideerde omzet van circa €180 miljoen. Hierdoor is Prodware nu de grootste Microsoft Dynamics-leverancier van Europa.

Een verkoop was nodig om de zware liquiditeitsproblemen van Qurius op te lossen. Het IT consulting bedrijf kwam ernstig in de problemen door een grote tegenvaller in Duitsland en de terughoudende markt in Nederland.

Transactie in twee stappen
De voorgestelde transactie bestaat uit twee stappen. De eerste stap voorziet in de overdracht van de werkmaatschappijen van Qurius in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aan Prodware voor een bedrag van €6 miljoen, te betalen in €2,5 miljoen kasgeld en €3,5 miljoen aan beursgenoteerde aandelen van Prodware. Met de netto kasinstroom van deze eerste stap ontvangt Qurius de benodigde injectie om haar bedrijfsvoering voort te zetten.

De tweede stap voorziet in de overdracht van Qurius Nederland, Qurius Tsjechië en de werk-maatschappij QIPtree aan Prodware voor een totaal bedrag van €12,5 miljoen, waarvan €1 miljoen in kasgeld, €2 miljoen in beursgenoteerde Prodware aandelen en het restant betaald wordt door overname door Prodware van €9,5 miljoen uitstaande schulden van Qurius.

Qurius wil de eerste stap zo snel mogelijk zetten, de tweede stap volgt op een extra aandeelhouders-vergadering op 4 oktober 2012

Hoger bod
In de overeenkomst is ook opgenomen dat de tweede transactie kan worden afgeblazen als een andere partij een hoger bod uitbrengt. In het geval dat een andere partij minimaal €1,5 miljoen hoger biedt dan Prodware dan gaan Qurius Nederland, Tsjechië en QIPtree naar de kopende partij. Voorwarde is wel dat het bod uiterlijk op maandag 17 september 2012 binnen is en dat de Raad van Commissarissen van Qurius het hogere bod als ‘voordeliger beschouwt voor de belanghebbenden bij Qurius’.

Nieuws

Meer nieuws over