Joke Ploegmakers-Tuttens bouwt Microsoft-alliance van PwC uit

07 december 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Advieskantoor PwC heeft Joke Ploegmakers-Tuttens benoemd tot senior director van zijn Alliances-team.

In haar nieuwe rol gaat Ploegmakers-Tuttens zich vooral richten op PwC’s tech-alliantie met Microsoft. Het Big Four-kantoor is sinds 2015 Global Alliance-partner van het technologiebedrijf en is uitgegroeid tot een van de leidende consulting- en implementatiepartners, onder meer voor oplossingen zoals Microsoft Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 en Power BI.

“Joke wordt de verbindende factor tussen PwC en Microsoft”, zegt Remi Hesterman, de Microsoft lead voor de Advisory-praktijk van PwC. “Ze brengt ruime ervaring in channel en alliance management met zich mee, we kijken uit naar de samenwerking.”

Joke Ploegmakers-Tuttens, Senior Director, Alliances - PwC

Ploegmakers-Tuttens deed in haar ruim 25-jarige loopbaan ervaring op in verschillende rollen in de IT-sector. De afgelopen zeven jaar was ze werkzaam bij Equinix, meest recentelijk als alliance manager. Eerder werkte ze meer dan 15 jaar voor IT-bedrijf Avaya.

Over de kracht van PwC in het Microsoft-speelveld zegt Ploegmakers-Tuttens: “De implementatie van nieuwe technologie brengt vaak enige mate van onzekerheid met zich mee, zowel op strategie- als executieniveau. PwC brengt collega’s met verschillende disciplines bij elkaar en neemt de transformationele aspecten op zich – daarmee zorgen we ervoor dat technologie op een betrouwbare manier wordt geïmplementeerd.”

In Nederland heeft PwC een behoorlijk grote Microsoft-praktijk. “De cloud-gebaseerde oplossingen van Microsoft zijn een essentieel onderdeel van de strategie van onze klanten om klaar te zijn voor de toekomst. Van cybersecurity en data-analyse tot ESG en digitale transformatie, onze proposities zijn volledig afgestemd op de technologie van Microsoft”, aldus Hesterman.