PwC: Nederlandse online gaming-industrie booming

13 juli 2012 Consultancy.nl

De Nederlandse online game-industrie is booming. Tussen nu en 2016 stijgt het aantal online gamers met 36% naar 2,85 miljoen. Dankzij de hoge breedbandpenetratie is de Nederlandse online gamemarkt de derde grootste van Europa, na het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Dat blijkt uit een analyse van de game-markt door PwC.

Totale Europese gamemarkt
In 2016 heeft de totale Europese gamemarkt (console games, PC-games, online games, mobiele games en advertentie-inkomsten uit games) naar verwachting een omvang van €16,1 miljard. Een stijging met 26% ten opzichte van 2011 (€12,8 miljard). De Nederlandse gamemarkt neemt hiervan in 2016 €724 miljoen voor haar rekening, een stijging met 27% ten opzichte van 2011 (€570 miljoen).

Nederlandse game ontwikkelaars
Ook op het gebied van game-ontwikkeling neemt Nederland een prominente plek. Zo’n 160 Nederlandse bedrijven houden zich bezig met de ontwikkeling en distributie van games. “En dat worden er alleen maar meer. Mede dankzij de goede (opleidings)infrastructuur en verschillende start-up initiatieven” aldus PwC adviseur Ilja Linnemeijer.

Online gaming groter dan traditionele gaming
Uit de analyse van de wereldwijde game-markt blijkt dat online gaming inmiddels populairder is dan traditionele gaming, via een console/PC. Het adviesbureau heeft berekend dat medio 2012 de waarde van beide markten rond de $30 miljard ligt, in de daaropvolgende jaren stijgt de online markt explosief verder.

PwC - Gaming

Nieuws

Meer nieuws over