Bechtle selecteert Beschermheren als partner voor informatiebeveiliging

25 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Bechtle heeft een samenwerking gesloten met Beschermheren, een Amsterdamse specialist in informatiebeveiliging.

Bechtle is met ruim 75.000 actieve klanten in 14 landen een van de grotere IT-dienstverleners van Europa. Het Duitse bedrijf levert zijn klanten uiteenlopende IT-diensten, van hardware- en softwareoplossingen tot cloud en infrastructuur.

Ter versterking van de cybersecurity- en informatiebeveiligingdienstverlening in ons land heeft Bechtle zijn samenwerking met Beschermheren naar een volgend niveau getild.

Bechtle selecteert Beschermheren als partner voor informatiebeveiliging

De twee partijen werken al jaren samen, vooral op het vlak van de techniek. Met de formalisering van de samenwerking wordt deze nu ook uitgebreid naar andere thema’s binnen het cyberdomein.

Gijs van der Putten, Manager Partnerships & Communities bij Bechtle, legt uit: “Informatiebeveiliging speelt zich altijd af over drie assen: techniek (IT), organisatie (beleid) en mensen (gedrag). Op de as ‘techniek’ hebben we allang een sterke samenwerking, op de assen ‘mens’ en ‘organisatie’ waren we minder actief.”

“Dat is bijzonder omdat de meeste securityprojecten beginnen bij mens en organisatie”, merkt hij op. “Door het partnership met Beschermheren kunnen we nu helemaal bij het begin beginnen en het totale project voor onze klanten invullen.”

Beschermheren specialiseert zich sinds de oprichting in 2014 volledig op informatiebeveiliging.

“We hebben de missie om de werkelijke risico’s te bepalen voor de informatiesystemen van een organisatie”, zegt Marc Meesterman, managing partner bij Beschermheren. “Dit doen wij door de verbinding te leggen tussen security en risicomanagement. Wij maken risico’s benoembaar en beheersbaar, en zijn in staat om een goed framewerk voor risicobeheersing te maken, waardoor een organisatie zichzelf kan monitoren en kan bijsturen.”

Het consultancybureau werkt voor partijen in onder andere de zorg, transport, IT, financiële sector, non-profit en overheidsorganisaties, maar het partnership met Bechtle is een “nieuw hoogtepunt” voor het bureau, aldus Meesterman.

“Een partnership met een grote speler als Bechtle is voor ons zeker iets om trots op te zijn. Het is een mooie samenwerking om relaties van Bechtle te helpen in het aantoonbaar op orde krijgen en houden van hun informatiebeveiliging en privacy. Door medewerkers te betrekken bij het toepassen van organisatorische en technische maatregelen, verzorgen we een werksituatie waarin écht veilig met informatie kan worden omgegaan.”