IG&H Consulting verwacht grote toekomst voor PPI

12 juli 2012 Consultancy.nl

Tijdens het ‘Pan European Pensionscongres’ van de Institute for International Research (IIR) op 26 en 27 juni 2012 heeft Frans Liem, partner bij IG&H Consulting & Interim, een presentatie gegeven over de toekomst van de PremiePensioenInstelling (PPI).

Download de presentatie PPI: The Next Generation

Na een korte terugblik op de opkomst van de PPI, stond de IG&H adviseur stil bij de beloftes en de verwachtingen die er vorig jaar waren over de nieuwe PPI en wat hiervan nu, één jaar later, terecht is gekomen. Vervolgens werd het publiek meegenomen in mogelijke doorontwikkelingen van de PPI en werd een toekomstscenario geschetst waarin een nieuwe marktordening van het pensioenlandschap werd gepresenteerd. Het adviesbureau heeft ook een Youtube film ontwikkeld met daarin de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de PPI:

 
Expert op het gebied van PPI
IG&H heeft in de afgelopen jaren verschillende point of views en artikelen uitgebracht over de PPI.
Lees voor meer informatie de volgende berichten:

- PPI gaat pensioenmarkt opschudden  

- PPI leidt tot hevige concurrentiestrijd op pensioenmarkt 

- PPI - Kansen en Uitdagingen in de Pensioenmarkt (presentatie van Frans Liem)  

Over de premiepensioeninstelling (PPI)
Op 21 december 2010 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het Wetsvoorstel Premie-pensioeninstelling (PPI). De PPI is een nieuw soort pensioenuitvoerder en kan alleen een DC-regeling (beschikbare-premieregeling) uitvoeren. De PPI mag zelf geen risico's, zoals rendements-, overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico lopen. Via de PPI regeling krijgen nu zo goed als alle partijen de kans om de Nederlandse pensioenmarkt te betreden. Denk hierbij aan banken, (her)verzekeraars, beleggingsinstellingen, pensioenfondsen, administratiekantoren maar ook werkgevers en adviseurs.

Nieuws

Meer nieuws over