Anish Nathie (Mercer): ‘Ik sta hier bekend als de Excel-goeroe’

09 november 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anish Nathie werkt sinds ongeveer een jaar bij Mercer, als Analyst binnen het Career-team. Consultancy.nl sprak met Anish om erachter te komen hoe hij zijn eerste jaar heeft beleefd.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde Anish Nathie een master Quantitative Finance (Econometrie) af aan de Erasmus Universiteit. Via een familielid van een vriend, werkzaam als recruiter bij Mercer, werd hij benaderd voor een mogelijke rol bij de wereldwijde specialist in HRM-oplossingen (Mercer telt meer dan 23.000 professionals in 40 landen).

“Op dat moment werkte ik nog als onderwijsassistent bij de universiteit”, blikt Anish terug. “Veel leraren van wie ik colleges heb gekregen, waren toen mijn collega’s. Zij vonden het een goed bedrijf voor de eerste stappen van mijn carrière.”

Anish Nathie, Analyst, Mercer Nederland

“Na twee leuke gesprekken kreeg ik een baan aangeboden”, vertelt Anish, die als Analist aan de slag ging binnen het Career-team van Mercer. Dit relatief jonge en diverse team helpt klanten met advies en data binnen HR-gerelateerde gebieden zoals compensation, benefits en expat mobility.

Met veel enthousiasme kijkt Anish terug op zijn onboarding, die reeds een maand eerder plaatsvond. “Ik werd uitgenodigd op de driemaandelijkse teambijeenkomst om alvast iedereen te leren kennen.”

Goede fit

Met zijn achtergrond in econometrie maakte Anish zich aanvankelijk wel zorgen of dat profiel wel zou aansluiten bij zijn nieuwe werkgever en rol. Ook geeft hij aan: “Over econometristen wordt meestal gezegd dat het stille, niet hele sociale types zijn. In mijn geval klopt dat. De eerste paar maanden keek ik een beetje de kat uit de boom.” Die zorgen waren echter snel van de baan. “De manager vond mij goed in het team passen, en dat weet hij natuurlijk beter dan ik.”

De eerste maanden – in de coronaperiode – bestonden voor Anish grotendeels uit het volgen van trainingen en meetings. “Die waren grotendeels online, want vanwege corona werd er streng geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken.”

Al snel werd hij meegenomen in het contact met klanten, herinnert Anish zich. “In de maanden daarna kreeg ik steeds meer vertrouwen en werd ik ook meer betrokken bij projecten, waarbij ik positieve feedback kreeg over mijn ondersteuning voor het analytische deel van de projecten. In het team sta ik daarom ook wel bekend als de ‘Excel-goeroe’”, vertelt hij met een glimlach.

Ontwikkelmogelijkheden

Gevraagd waarom hij bewust voor Mercer heeft gekozen, wijst Anish om te beginnen op de brede ontwikkelmogelijkheden en de diversiteit binnen de organisatie. “Binnen het team werken veel collega’s die allemaal een andere expertise hebben. Zo ben ik veel te weten gekomen over wat Mercer allemaal doet.”

Anish voegt toe hoe hij het waardeert dat nieuwe collega’s in hun eerste jaar worden aangespoord om Mercer zo breed mogelijk te leren kennen. “Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om projecten te doen binnen andere teams, als daar de tijd voor is natuurlijk.”

Ook stipt hij het ‘Grow Our Own’-programma van Mercer aan. Dit stelt werknemers in staat om ook contacten te onderhouden met nieuwe en jonge collega’s van zusterbedrijven Marsh en Oliver Wyman. Met andere woorden, “ik twijfel niet over de mogelijkheden om me te ontwikkelen bij dit bedrijf”, besluit Anish.