BMC begeleidt ambtelijke fusie van drie gemeenten

21 juni 2012 Consultancy.nl

De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben besloten hun ambtelijke organisaties samen te voegen. Door bundeling van de uitvoeringskracht en het versterken van de advieskwaliteit aan de besturen kan de toekomstbestendigheid van de drie gemeenten worden vergroot. BMC is gevraagd om de eerste fase van het fusieproces te begeleiden.

Ontwerpfase
Doel van de eerste fase is een ontwerp te maken van de nieuwe organisatie en de werking ervan. In werkgroepen met medewerkers worden bouwstenen voor de nieuwe organisatie ontwikkeld: missie en visie, besturingsmodel, organisatiestructuur, sociaal statuut, harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden, dienstverleningsplan, integratieplan voor de bedrijfsvoering en kernprocessen, cultuur en huisvesting. BMC bewaakt samen met de opdrachtgever de planning, inhoudelijke kwaliteit, consistentie en samenhang in de verschillende bijdragen en voegt waar nodig expertise toe.

Implementatiefase
Output van de eerste wordt een een implementatieplan - waarin de acties worden benoemd die voor de feitelijke integratie van de drie organisaties moeten zorgdragen. Voor de feitelijke integratie is tot juli 2013 uitgetrokken. De nieuwe organisatie moet op 1 januari 2014 gereed zijn.

Nieuws

Meer nieuws over