Investeerder Green Park neemt belang in softwaretestspecialisten

31 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Investeerder Green Park Investment Partners heeft een belang genomen in de softwaretestspecialisten PTWEE en Squerist.

Met de investering in de twee bedrijven zet Green Park Investment Partners zijn investeringspad in de sterk groeiende Nederlandse testmarkt voort. In 2019 nam het reeds testspecialist Bartosz over.

Met de toevoeging van twee nieuwe testspecialisten ontstaat volgens de investeerder een leidende samenwerking in de Nederlandse softwaretestmarkt. “Green Park gelooft dat er behoefte is aan partnerships van sterke, onafhankelijke en kennisgedreven ondernemingen. Wij vonden deze visie sterk aanwezig bij zowel Bartosz, Squerist als PTWEE”, aldus Gijs Marbus, Partner bij Green Park Investment Partners.

Investeerder Green Park neemt belang in softwaretestspecialisten

Squerist (100+ medewerkers) is een bureau gespecialiseerd in businesstransformatie en het testen van processen. Het adviesbureau werkt zowel voor overheden als commerciële bedrijven in diverse branches en heeft kantoren in Veenendaal, Amsterdam en Maastricht.

Nils van Schaik, algemeen directeur van Squerist: “We zien de industrie consolideren, maar geloven niet in ‘massa is kassa’. We bieden ieder onze unieke specialismen en cultuur en willen elkaar daarin aanvullen. Door samen te werken zijn we sterker, maar ook breder.”

PTWEE (~30 professionals) is een testdienstverlener met een focus op bedrijven die gebruikmaken van Enterprise softwareoplossingen zoals SAP en Salesforce. Naast het organiseren en uitvoeren van testwerkzaamheden houdt PTWEE zich bezig met advies, kennisoverdracht en testautomatisering.

Douwe Vermeulen, algemeen directeur van PTWEE: “Deze samenwerking biedt ontzettend veel mooie mogelijkheden voor alle betrokkenen. Er ontstaan nieuwe kansen en er is meer ruimte voor kruisbestuiving. Onze medewerkers krijgen toegang tot een groter werkveld en we kunnen klanten een breder scala aan kennis en kunde bieden.”

Bartosz is een specialist in softwaretesten en testmanagement. Het bureau werkt vanuit kantoren in Veenendaal en Den Haag voor verschillende opdrachtgevers uit de top 250 van Nederlandse bedrijven.

Vincent Verhelst, algemeen directeur van Bartosz, laat weten: “Het voordeel van deze samenwerking is dat we op basis van de gezamenlijke omvang met elkaar kunnen optrekken tijdens commerciële trajecten en onze (potentiële) klanten nog beter kunnen bedienen.”

De drie testspecialisten zullen in navolging van de deal onafhankelijk blijven opereren. Onder vleugels van Green Park gaan ze elkaar vooral aanvullen. “Met deze stap creëren de drie partijen meer mogelijkheden voor hun eigen medewerkers en meer kansen voor hun klanten, terwijl ze hun volledige onafhankelijkheid behouden”, aldus Green Park Investment Partners in een persverklaring.

Dealmakers

Hogenhouck m&a begeleidde de eigenaren van Squerist bij deze transactie, terwijl Marktlink de eigenaren van PTWEE heeft bijgestaan.

Overige betrokken dealmakers bij de twee transacties waren JSA Tax en Amstone Tax Lawyers (belastingadvies), Sincerius (financial due diligence), Vriman M&A Lawyers en BarentsKrans (juridisch advies).