Projective opent kantoor in financieel district Londen

30 september 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Projective, de Belgische specialist in programma- en projectmanagement, heeft een kantoor geopend in Londen, het Verenigd Koninkrijk. Het kantoor wordt gevestigd in het hart van het grootste financiële centrum ter wereld. In eerste instantie zal een team van vijf ervaren Projective projectmanagers verantwoordelijk worden voor de Engelse praktijk.

Het adviesbureau is in 2006 opgericht door ex-Capco medewerkers Stefan Dierckx en Filip Bosschaert. Sinds de start heeft Projective een sterke klantenkring opgebouwd in London, waaronder ABN, Société Générale, ING Bearings, RBS and LCH. Daarnaast hebben de meeste Nederlandse en Belgische banken en verzekeraars een tak in Londen. “Doordat we steeds vaker opdrachten winnen in London is het vanzelfsprekend om een kantoor te openen” aldus Kim Martens, country manager van Projective Verenigd Koninkrijk.

Shortlists van klanten
Martens geeft tegelijktijd ook aan dat het een uitdaging wordt om snel projecten te verkopen aan alle grote banken. “Ondanks het feit dat we verschillende projecten bij Engelse klanten succesvol hebben afgerond, is Projective nog geen bekend merk in de Engelse adviesbranche. De uitdaging wordt om zo snel mogelijk op de shortlists van klanten te staan. Doordat onze adviseurs experts zijn op het gebied van financial services en echt een verschil maken bij klanten heb ik alle vertrouwen in onze toekomst”.