Rijnconsult lanceert startup voor young professionals

02 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult heeft een young professionals-praktijk gelanceerd. Het betreft na organisatieadvies en interim management de derde tak van sport voor het Utrechtse managementbureau.

“De afgelopen jaren hebben tal van jonge adviseurs zich aangesloten bij Rijnconsult. Hun drive en frisse kijk op de wereld vormen een waardevolle aanvulling voor ons team”, zegt Dio Simmelink, Consultant bij Rijnconsult. “Om deze groep starters de beste begeleiding te bieden en een eigen plek te geven waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen, zijn we een startup gestart onder de vlag van Rijnconsult.”

Ook vanuit de opdrachtgeverskant werd de roep om jonge, ambitieuze consultants steeds groter. “We krijgen steeds vaker de vraag of we naast ervaren adviseurs en interim managers kunnen voorzien injong talent, specifiek met realisatiekracht, om een beweging te in gang te zetten bij onze klanten.”

Het kantoor van Rijnconsult in Utrecht

Per 1 april van dit jaar is het Young Professionals programma een feit, en inmiddels zijn al de eerste starters ingestroomd. Simmelink vertelt over het programma:

Wat kunnen opdrachtgevers verwachten van de Rijnconsult trainees?

“Onze young professionals zijn jong, slim en brengen vanwege hun daadkrachtige persoonlijkheid organisaties in beweging. Dat doen ze als proces- of projectmanagers, of als junior verandermanagers. De young professionals zijn licht idealistisch en willen werken aan maatschappelijke impact. Ze zijn de energiebommen waarover nog lang nagepraat wordt.”

Wat voor opdrachten hebben jullie voor kandidaten?

“We werken in sectoren waar Rijnconsult al jaren ervaring heeft, zoals de zorg, overheid en woningcorporaties, aan actuele thema’s zoals duurzaamheid, digitale transitie en sociale zekerheid. Dat is een van de kernpunten van ons programma – we richten op ons maatschappelijke organisaties en dragen concreet bij aan maatschappelijke impact.”

Naar wat voor kandidaten zijn jullie op zoek?

“Om te beginnen mensen met een academische opleiding. Maar nog belangrijker: mensen die gedreven zijn om aan klussen te werken de die wereld een betere plek maken.”

“Daarnaast moet je denken aan eigenschappen die van belang zijn voor elke adviseur (mensen die gestructureerd kunnen werken, goed kunnen analyseren, goed samenwerken en in staat zijn om mensen te enthousiasmeren) en aan eigenschappen die passen bij Rijnconsult (mensen met energie, een tikkeltje eigenwijs zijn, een goede portie (zelf)reflectie hebben en met de potentie om leiders te worden).”

Hoe ziet het programma eruit voor young professionals?

“We bieden alle young professionals een 3-jarig programma waarbij ze vier dagen in de weer zijn met mooie opdrachten bij toonaangevende klanten. Binnen deze opdrachten krijgen ze direct de vrijheid en verantwoordelijkheid om impact te maken. De vijfde dag staat in het teken van gezamenlijke trainingen, inspiratiesessies, persoonlijke ontwikkeling en het samen runnen van de organisatie.”

“De eerste twee jaar staan in het teken van het ontwikkelen van de vaardigheden, competenties en het leren kennen van de markt. Het derde jaar krijgen young professionals de vrijheid om te investeren in hun persoonlijke specialisme, ambitie en droom.”

Waar bestaat het opleidingsprogramma uit?

“Elke vrijdag strijken alle young professionals allemaal neer op kantoor waar ze een divers en inspirerend opleidingsprogramma volgen.”

“Het programma is heel divers: we organiseren inspiratiesessies, met bijvoorbeeld een gemeentesecretaris die komt vertellen over zijn ervaringen bij een grote gemeente of een zorgbestuurder over innovaties in de zorg. Maar daarnaast hebben we ook vakinhoudelijke trainingen en opleidingen met thema’s als projectmanagement en verandermanagement.”

“We hebben ook speciale aandacht voor energiemanagement, dus hoe krijg je als starter inzicht in je ambities, drijfveren en valkuilen. Waar krijg jij energie van en hoe organiseer je dat voor jezelf.”

Tot slot, wat zijn de ambities met het nieuwe programma?

“We willen elk jaar in ieder geval in september en februari starten met een groepje talenten, zodat we uiteindelijk een inspirerende, energieke en impactvolle organisatie hebben die non-stop werkt aan de grote uitdagingen van deze generatie.”