Atos IT partner van Holland Heineken House op OS2012

08 juni 2012 Consultancy.nl

Atos fungeert voor de derde achtereenvolgende keer als IT-partner van het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen. De evenementenlocatie Alexandra Palace in Noord Londen wordt door het IT consulting bureau omgebouwd tot een volwaardig communicatiecentrum. Doordat het Holland Heineken House in Londen vele malen groter is dan dezelfde House in in Vancouver 2010 moet Atos in slechts twee weken twee keer zo veel werkzaamheden verrichten.

Het Holland Heineken House is de ontmoetingsplaats voor iedereen die het Olympic Team Netherlands een warm hart toedraagt. Tijdens de Olympische Spelen worden meer dan 100.000 bezoekers verwacht in slechts 18 dagen.

Internet, telefonie, WiFi en betalingssystemen
De IT-infrastructuur van Atos omvat onder meer de levering van verbindingen voor internet en vaste telefonie met het oog op een goede communicatie tussen partners en voor de gebruikers van het mediacentrum. Ook is Atos verantwoordelijk voor de IT-inrichting van kantoren van NOC*NSF, alsmede de noodzakelijke verbindingen voor betalingssystemen en voorzieningen voor vergaderruimten van het Holland Heineken House. Verder verloopt de toegangscontrole op basis van ticketing over het netwerk van Atos.

Onder andere RTL, NOS en Radio 538 zullen gebruik maken van de telecommunicatielijnen van Atos. Alle bezoekers krijgen daarnaast de beschikking over gratis WiFi.

Reactie van Heineken
Heineken Nederland is blij met de samenwerking met Atos. “Goede en snelle internetverbindingen zijn een cruciale voorwaarde voor het Holland Heineken House. Atos is een betrouwbare partner met een lange staat van dienst als IT-partner van de Olympische Spelen. Onze eerdere samenwerkingen hebben geleerd dat zij in staat is een goed functioneren van kritische IT-processen te kunnen waarborgen”, zegt Dennis Hogenboom, Senior Sponsor Manager van Heineken en eindverantwoordelijk voor het Holland Heineken House. “Dit zijn nu de derde Olympische Spelen waarbij Atos de IT voor het Holland Heineken House verzorgt en we hebben er alle vertrouwen in dat zij er ook in Londen in slaagt alles vlekkeloos te laten verlopen.”

Reactie van Atos

Atos is vereerd met het partnership. “Atos is voor de derde achtereenvolgende keer IT-partner van Heineken tijdens de Olympische Spelen. Het zijn drie totaal verschillende projecten met elk hun eigen uitdagingen in een omgeving die wordt gekenmerkt door taalbarrières en cultuurverschillen”, vertelt Rob Pols CEO Atos Benelux . “We zijn er trots op dat Atos wederom de IT van het Holland Heineken House voor haar rekening neemt.”

Nieuws

Meer nieuws over