Kees Stroomer volgt Tjebbe van Oostenbruggen op bij Brainnet

14 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Brainnet, een van de grootste managed services-aanbieders binnen de flexmarkt, heeft een wisseling doorgevoerd binnen de top van de Benelux-organisatie.

Na veertien jaar actief te zijn geweest binnen Brainnet draagt Tjebbe van Oostenbruggen het stokje over. Van Oostenbruggen sloot zich aan bij de flexspecialist als medewerker op de business development-afdeling en groeide daarna uit tot algemeen directeur en aandeelhouder.

Per deze maand wordt hij opgevolgd door Kees Stroomer, die een lange staat van dienst binnen de uitzendbranche meeneemt naar zijn nieuwe rol.

Kees Stroomer en Tjebbe van Oostenbruggen - Bainnet

De laatste twee jaar was Stroomer actief als Chief Operations Officer bij RGF Staffing. Eerder werkte hij voor Tempo-Team en Randstad.

Stroomer leidt nu een bedrijf dat het beheer regelt van bijna 10.000 tijdelijke krachten, die dagelijks actief zijn bij onder meer banken, verzekeraars en de (semi-)overheid. Als managed services provider treedt Brainnet op als regisseur bij de bemiddeling van externe krachten.

Het bureau verdient geen geld aan het leveren van flexibele arbeid, maar zorgt er als inhuurspecialist voor dat talent van uitzenders, IT-bedrijven, kleine specialistische leveranciers of zzp’ers op een efficiënte manier aan de slag kan bij opdrachtgevers en dat de inhuurprocessen van opdrachtgevers optimaal geregeld zijn.

Volgens de meest recente Flexmarkt Top 100 draait Brainnet een omzet van rond de €830 miljoen, waarmee het qua omvang de nummer vier is in de Nederlandse flexmarkt. Binnen die markt geldt Brainnet wel als de grootste managed services provider.

Vorig jaar werd Brainnet ingelijfd door PRO Unlimited, een Amerikaanse managed service provider met een omzet van bijna €6 miljard. Een overnameprijs is destijds niet bekendgemaakt. Wel zorgde de miljoenendeal ervoor dat Van Oostenbruggen een flinke sprong maakte in de Quote 500. Hij had volgens het zakenblad voor rijkelui 65% van de aandelen in handen.

“De afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier gebouwd aan de groei van Brainnet. We laten prachtige resultaten zien waar we enorm trots op zijn. Met de komst van Kees blijft Brainnet in goede handen”, aldus Van Oostenbruggen over zijn opvolger.

Stroomer: “De gedrevenheid, klantgerichtheid en energie die ik voel en zie bij Brainnet past mij helemaal. Ik zie het als een uitdaging om met Brainnet het uitbesteden van het inhuurproces binnen de Benelux verder op de kaart te zetten.”