Freek Verwoert (BCG) wordt directeur Strategy bij Van Lanschot Kempen

14 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Boston Consulting Group-partner Freek Verwoert gaat per 1 juli een nieuwe uitdaging aan. Hij wordt Managing Director van de afdeling Strategy & Business Development bij Van Lanschot Kempen.

“We zijn verheugd met de komst van Freek”, aldus Maarten Edixhoven, voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen. “Zijn uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening, onder andere op het gebied van strategie, business development en risicomanagement, en zijn prettige leiderschapsstijl maken hem een goede aanvulling voor onze organisatie.”

In zijn nieuwe rol geeft Verwoert leiding aan de strategische agenda van de private bank en vermogensbeheerder – volgens eigen zeggen de oudste onafhankelijke financiële instelling van ons land met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Freek Verwoert (BCG) wordt directeur Strategy bij Van Lanschot Kempen

Verwoert maakt de overstap van strategy consultancykantoor Boston Consulting Group, waar hij sinds 2013 werkt en momenteel partner is. Per 1 juli treedt hij uit de maatschap.

Verder is Verwoert lid van de Financial Institutions praktijk en is hij gespecialiseerd op het gebied van insurance en risk management binnen de financiële sector. Zijn sterke trackrecord omvat onder meer het leiden van strategy reviews en transformaties voor tal van vooraanstaande Nederlandse verzekeraars en pensioenuitvoerders. Daarnaast heeft hij uiteenlopende bedrijven geholpen op het gebied van due diligence, kostenreductie, groeistrategie, het ontwerpen van operationele modellen, risk en compliance, evenals fusie-integraties.

Alvorens hij zich aansloot bij BCG, werkte Verwoert vijf jaar in verschillende functies binnen de risk management afdeling van ABN Amro, met een focus op onderwerpen als risk modeling, stress testing, en kapitaalvereisten. Verwoert begon zijn loopbaan als actuarieel consultant bij Aon.

Bij Van Lanschot Kempen volgt hij het duo Wendy Winkelhuijzen en Guido van Aubel op, die beiden een andere rol binnen de bank gaan vervullen.

De oud BCG’er is niet de eerste leider bij Van Lanschot Kempen met een achtergrond bij het advieskantoor. Zo heeft Arjan Huisman, die zitting heeft in de raad van bestuur, vijftien jaar voor BCG gewerkt in Nederland en Tsjechië.

Van Lanschot Kempen is sinds 1999 genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs.