Koningin Máxima bezoekt Amstelveense hoofdkantoor KPMG

09 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen is het doorgaans een komen en gaan van CEO’s en andere hooggeplaatste zakelijke professionals. Wie zich vandaag echter in het hoofdkantoor begeeft, loopt de kans om een wel heel bijzondere gast tegen het lijf te lopen: onze eigen vorstin Máxima.

Nee, koningin Máxima gaat niet langs bij KPMG voor een audit op het uitgavenpatroon van het koningshuis, of voor een advies over een financiële investering die zij en koning Willem-Alexander willen doen.

Wat komt ze dan wel doen in het KPMG-hoofdkantoor? Haar werkbezoek is ter ere van het vijftienjarig jubileum van Stichting Petje af, en staat daarmee in het teken van aandacht voor kansengelijkheid voor kinderen in Nederland.

15-jarig jubileum Petje af met Koningin Máxima bij KPMG

Om kansengelijkheid te bevorderen biedt Stichting Petje af activiteiten aanvullend op het reguliere onderwijs aan kinderen van tien tot en met veertien jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Petje af werkt hierbij samen met het lokale onderwijs en maatschappelijke organisaties, maar ook met bedrijven en gemeenten.

Als donateur van de stichting heeft KPMG voor de viering van het jubileum zijn hoofdkantoor in Amstelveen beschikbaar gesteld. Tijdens haar bezoek komt Máxima in contact met de kinderen van Petje Af, die haar zullen vertellen over hun ervaringen. Ook zal ze spreken met medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers.

Het event wordt opgeluisterd door diverse aansprekende sprekers, waaronder Carola Schouten, minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen en schrijver en televisiemaker Karim Amghar. Samen met de aanwezigen wordt ingegaan op hoe kansengelijkheid voor kinderen verder verbeterd kan worden.

“Voor ons als donateur van Stichting Petje af is het een grote eer Koningin Máxima te mogen verwelkomen op ons kantoor in Amstelveen voor het vijftienjarige jubileum van de stichting”, vertelt Stephanie Hottenhuis, CEO van KPMG in Nederland. “Haar bezoek bevestigt eens te meer dat Petje af geweldig goed werk doet voor meer kansengelijkheid voor de generatie professionals van de toekomst.”