Contakt Consulting benoemt Sander Middendorp tot partner

08 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Sander Middendorp is bij Contakt Consulting benoemd tot partner. Hij is de vierde partner binnen het Utrechtse adviesbureau.

Contakt Consulting helpt klanten bij het optimaliseren van hun organisatie, processen en inzet van menselijk kapitaal. Daarbij richt het bureau zich in het bijzonder op het implementeren van softwareoplossingen, projectmatig werken, het alignen van business en IT en informatie- en datamanagement.

“Ik heb heel veel zin om bij Contakt Consulting aan de slag te gaan”, geeft een enthousiaste Middendorp aan: “In mijn beleving is voor het oplossen van digitale uitdagingen zowel de mens als technologie nodig, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Contakt Consulting is met haar netwerkorganisatie van 700+ professionals een organisatie waar we mensen verbinden aan de meest uiteenlopende business- en IT-uitdagingen.”

Ronald van Putten, Esther van Kooten Niekerk, Sander Middendorp en Ron Saraber

Middendorp wordt de vierde partner binnen het bureau naast Ronald van Putten, Ron Saraber en Esther van Kooten Niekerk.

“Sander brengt ons nieuwe invalshoeken en kennis waardoor we de uitdagingen van onze opdrachtgevers nog beter begrijpen en kunnen oplossen”, laat het trio enthousiast weten. “Daarnaast verrijkt hij onze organisatie om de mens en organisatie verder te ontwikkelen en stimuleert hij het ondernemen en ondernemerschap in ons netwerk.”

Expertise in data en digital

Met de komst van Middendorp versterkt Contakt Consulting in het bijzonder zijn digitale en datacapaciteiten: “De ervaring van Sander met digitaliseringsvraagstukken en data delen zien we als een waardevolle toevoeging in ons netwerk”, geven de partners aan.

De afgelopen jaren (sinds 2018) stond Middendorp als directeur aan het hoofd van SBR Nexus. Eerder werkte hij meer dan twintig jaar voor Rabobank, waar hij in zijn laatste rol fungeerde als Head of Product management Business Lending. Daarmee was hij onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het eerste digitale platform voor bedrijfsleningen van de bank.

Gedurende zijn tijd bij de grootbank deed hij verder in binnen- en buitenland ervaring op met het bouwen van succesvolle teams. Sinds twee jaar is hij voorzitter van de Data Sharing Coalition, waarin 50+ organisaties samenwerken om de waarde van (cross-sectoraal) datadelen te realiseren.

“Zijn achtergrond in finance en rond de Data Sharing Coalition maakt dat we elkaar inhoudelijk sterker maken”, aldus de drie directeuren.

Als vierde partner binnen het bureau zal Middendorp zich gaan richten op het ontwikkelen van oplossingen ter bevordering van het uitwisselen van data binnen en tussen organisaties. Samen met zijn collega’s helpt hij zodoende bedrijven bij het grip krijgen op data rondom hun kritische bedrijfsprocessen.

Middendorp besluit: “Ik ben nieuwsgierig naar mijn collega’s, onze klanten en ons netwerk van professionals en ik wil mij graag inzetten om hen samen vooruit te helpen.”