Eiffelaars zetten zich sportief in voor Spieren voor Spieren

22 april 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medewerkers van zakelijk dienstverlener Eiffel laten zich komend weekend van hun sportieve kant zien. De een gaat wandelen, de ander hardlopen of fietsen – allemaal om geld op te halen voor Spieren voor Spieren.

Morgen slaan zo’n dertig medewerkers van twee afdelingen van Eiffel – een advies- en interimbureau gericht op finance, risk en legal – de handen ineen om geld op te halen voor Spieren voor Spieren.

Het betreft de afdelingen Finance Excellence (deze tak helpt CFO’s met het transformeren van de finance-afdeling) en Energie & Transitie (deze praktijk helpt opdrachtgevers met het verduurzamen van de dienstverlening en bedrijfsvoering).

Eiffelaars zetten zich sportief in voor Spieren voor Spieren

De medewerkers zullen meedoen aan drie activiteiten – 10 kilometer wandelen, 15 kilometer hardlopen of 50 kilometer fietsen – om zo donaties op te halen voor het goede doel. Met de ‘minder fitte’ medewerkers van het bureau wordt rekening gehouden: zij krijgen een parcours dat is afgestemd op hun uithoudingsvermogen.

“Met deze actie zetten we ons in voor het goede doel”, zeggen Constance Reuvekamp en Flore de Kort, de bedenkers van het Eiffel-initiatief en zelf ook deelnemers aan de actie. “Spieren voor Spieren kan het geld goed gebruiken voor haar onderzoek naar spierziekten bij kinderen. We zijn trots dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren.”

En dat lijkt hard nodig, want in Nederland kampen 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. Voor deze kinderen is een dag wandelen, hardlopen en/of fietsen helemaal niet vanzelfsprekend. Spieren voor Spieren zet zich middels onderzoek, innovatie en zorgsupport in om spierziekten te verslaan.

Op het moment van schrijven hebben de deelnemende collega’s (intern bekend als ‘Eiffelaars’) meer dan 30 donaties binnengehaald.