Tankcontainerspecialist Frans de Wit ingelijfd door Amerikanen

20 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Frans de Wit, een transportspecialist in de vloeistoffen- en gassector, is overgenomen door het Amerikaanse Boasso Global. Grant Thornton en Kruger waren als financieel adviseurs betrokken bij het traject.

De samenwerking tussen Kruger en Frans de Wit voert terug naar 2020, toen het transportbedrijf Kruger aan boord haalde als adviseur. Aangezien het bedrijf te maken had met een snelgroeiende orderportefeuille, werd aan Kruger gevraagd hoe de KPI’s en managementinformatie verder konden worden geprofessionaliseerd.

Gedurende de loop van dit traject werd de interesse van Boasso Global concreet, en werd Krugers rol als organisatieadviseur uitgebreid met die van dealmaker (het Rotterdamse bureau heeft beide expertisegebieden onder één dak).

Tankcontainer-specialist Frans de Wit ingelijfd door Amerikanen

Aan de andere kant van de tafel schakelde koper Boasso Global accountants- en adviesbureau Grant Thornton in voor financieel advies en advocatenkantoor Houthoff voor juridisch advies. Frans de Wit kreeg juridisch advies van 9Corporate.

Op 4 april werd de deal door de Amerikanen wereldkundig gemaakt. Financiële details en andere informatie rondom de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Boasso Global is een internationale aanbieder van depot- en transportdienstverlening gericht op de tankcontainerindustrie. Het bedrijf biedt zijn diensten aan vanuit 34 locaties in de VS, het VK en Europa.

Frans de Wit werd in 1979 opgericht en focust zich op de transport van tankcontainers voor chemicaliën en koelgassen. Naast transport- en depotservices biedt het bedrijf uit Moerdijk via een dochteronderneming ook diensten aan op het gebied van reparatie, onderhoud en modificaties van vloeistof- en gastankcontainers.

Joe Troy, Chairman & Chief Executive Officer van Boasso Global, geeft aan: “Wij zijn zeer verheugd over de overname van Frans de Wit, die Boasso een sterk bedrijf oplevert in de uiterst belangrijke Europese havengebieden Antwerpen en Rotterdam.”

Frans de Wit zal als zelfstandig onderdeel gaan functioneren binnen Boasso. De huidige directeuren, algemeen directeur Lars de Wit en financieel directeur Remco Verhaegen, blijven beiden actief in de onderneming.

“De toetreding tot de Boasso Groep is een mooie stap voor Frans de Wit, onze klanten en medewerkers”, laat Lars de Wit weten. “Ik verheug me dan ook op de samenwerking.”