Jongeren geven provincie Fryslan duurzaam advies

24 april 2012 Consultancy.nl

De provincie Fryslân heeft een groep van 16 ‘jongerenadviseurs’ aangesteld die de lokale overheid gaat adviseren op het gebied van duurzaamheid. Het jongerenpanel bestaat uit zestien jongeren vanuit heel Fryslân tussen de 17 en 23 jaar met verschillende opleidingsniveau en achtergronden. De eerste klus staat al gepland. De jongeren gaan de provincie de komende weken ondersteunen met het opstellen van het Natuurbeleidsplan en adviseren hoe watersport voor jongeren interessanter kan worden.

Het jongerenpanel is een van de onderdelen van het Frysk Miljeuplan dat in 2011 door Provinciale Staten is vastgesteld.

Gedeputeerde Sietske Poepjes is blij met de nieuwe groep jongerenadviseurs: “Ik vind dit een mooie actie. We praten vaak en veel met dezelfde instellingen en personen. De jongeren zijn een verfrissende en welkome aanvulling”.

De jongeren hebben er zin in: “Het belangrijkste is dat wij innovatieve ideeën over duurzaamheid bij de provincie kunnen neerleggen en een jong geluid kunnen laten horen” zegt Myrthe Baijens, studente Milieukunde aan Van Hall en lid van het jongerenpanel.”

Jongerenadviseurs
De adviseurs zijn jongeren vanuit heel Fryslân met verschillende achtergronden, zowel studerend als werkend. Ze volgen opleidingen in MBO, HBO en aan de universiteit zoals Milieukunde, Veehouderij, Bouwkunde, Megatronica of Internationale Betrekkingen. Naast heit feit dat ze verschillende keren per jaar gevraagd zullen worden om advies te verlenen, kunnen zij ook ongevraagd met hun mening komen over duurzaamheidsonderwerpen. De adviseurs zijn geworven - en worden begeleid - door de Friese Milieu Federatie.

Nieuws

Meer nieuws over