Brillenketen Eye Wish kiest UM als nieuwe mediapartner

13 mei 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Eye Wish heeft een partnerschap gesloten met UM, dat verantwoordelijk is gemaakt voor alle media-activiteiten van de opticienketen.

In 1934 opende Roel Groeneveld in het centrum van Dordrecht een brillenwinkel. Daarvanuit bouwde hij in de daaropvolgende periode z’n bedrijf uit, dat vandaag de dag bekend staat als Eye Wish. Inmiddels beschikt de keten over meer dan 260 fysieke opticienwinkels, verspreid over heel Nederland.

In 2012 verkocht de familie Groeneveld haar aandelen in Eye Wish aan investeringsmaatschappij HAL, dat tot voor kort ook eigenaar was van het Belgische dochterbedrijf GrandOptical. Ondertussen heeft HAL zijn belangen in beide organisaties verkocht aan het Oostenrijkse MPG Eyewear, dat onder andere Red Bull-brillen produceert.

Adviesbureau UM ondersteunt brillenketen Eye Wish met mediastrategie

Eye Wish en GrandOptical (met circa 35 fysieke brillenwinkels in België) opereren sinds de overname op bepaalde vlakken ten dele onafhankelijk van elkaar. Voorbeeld: de Belgische brillenverkoper heeft een andere strategische mediapartner gekozen dan de Nederlandse opticienketen.

Zo werkt GrandOptical samen met het internationale adviesbureau Initiative, terwijl Eye Wish een partnerschap heeft gesloten met UM – een Nederlandse mediabureau dat actief is in meer dan honderd landen en werkt voor merken zoals Spotify, War Child, Nestlé, Vattenfall en Praxis.

Opnieuw bouwen en groeien

“We zijn heel erg trots dat Eye Wish voor ons heeft gekozen”, zegt Carolien van ’t Hek, de CEO van UM. “Eye Wish staat na de overname voor een mooie uitdaging om opnieuw te bouwen en te groeien. Met onze futureproof aanpak gaan we ze hier zeker bij kunnen helpen.”

“We hebben een uitdagend jaar achter de rug en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst”, voegt Susanne Damen toe, Head of Marketing & Digital van Eye Wish. “We hebben grote plannen. Dat vraagt om een sterke mediapartner die ons gaat helpen onze groeiambities te behalen. En deze hebben we in UM gevonden.”

Dealstructuur

Het partnerschap met UM kwam tot stand via een uitgebreid selectieproces. Damen en haar collega’s van Eye Wish voerden eerst oriënterende gesprekken met UM en vergelijkbare bureaus. Daarna volgde verdiepende gesprekken met enkele kandidaten, op grond waarvan UM als winnaar uit de bus rolde.

Het samenwerkingsverband tussen beide partijen heeft betrekking op alle offline en online media-activiteiten van Eye Wish. De specialisten van het bureau zullen ook een communicatiestrategie gaan ontwikkelen voor Eye Wish.

Hoeveel geld gemoeid is met het contract is door beide partijen niet bekendgemaakt.