Genpact koopt BPO dienstverlener Accounting Plaza

23 april 2012 Consultancy.nl

Genpact, een adviesbureau op het gebied van outsourced services en technology management, heeft BPO specialist Accounting Plaza zo goed als overgenomen. Beide partijen verwachten de definitieve overeenkomst eind deze week te ondertekenen. Met de overname vergroot Genpact haar marktaandeel in de Nederlandse BPO markt en expertise in de retail-industrie.

Voormalige BPO divisies van Ahold en GE
Accounting Plaza is een leverancier van financiële en accounting (F&A) services, human resources (HR) services en PeopleSoft ERP services aan klanten in de retail, groothandel, bankensector en gezondheidszorg. Het bedrijf is in 2000 opgericht met als doel om de F&A en HR services provider van Ahold te worden. Accounting Plaza is sindsdien gegroeid tot circa 600 medewerkers verspreid over vestigingen in Nederland, Polen en Tsjechië die naast Ahold ook verschillende klanten bedienen.

Ook Genpact heeft zijn oorsprong bij een grote multinational: het bedrijf is ontstaan uit de voormalige BPO-divisie van General Electric. Sinds 2005 is Genpact verzelfstandigd. Het bedrijk beschikt wereldwijd over 57 servicecentra, heeft 55.000 medewerkers en een omzet van ruim $1,6 miljard.

Overname
“Deze overeenkomst verschaft Genpact domeinexpertise in de retail-industrie, een industrie die wereldwijd aan het veranderen is. Samen met finance en accounting, een van onze kerncompetenties, winnen we nu geweldige trekkracht in de retail-industrie”, zegt Tiger Tyagarajan, president en CEO van Genpact. “De toevoeging van operating centers in Nederland zal onze business in Europa verder doen uitbreiden en groeien, met name bij grote Europese multinationale ondernemingen. We verheugen ons als partner samen te werken met Ahold Europe en onze competenties op het gebied van slimmere processen, analytics en technologie in te zetten om hun groeiplannen te helpen ondersteunen.”

“We verwelkomen het Accounting Plaza team bij Genpact’s Europese operationele activiteiten en retail business, daar ze enorme waarde zullen toevoegen aan de services die we onze klanten bieden”, zegt Pascal Henssen, senior vice president en COO van Genpact Europe. “De retail expertise van Accounting Plaza, haar aansprekende klantenbestand, klantservice gerichte cultuur en procesgedreven ervaring in F&A, HR, en PeopleSoft ERP zullen goed worden geïntegreerd in onze activiteiten, zodat we onze dienstverlening nog verder kunnen versterken.”

Nieuwe impuls
Chris Dik, CFO voor Ahold Europe, over de overname: “Ahold Europe verwelkomt de mogelijkheid de langdurige aangename en professionele werkrelatie met de medewerkers van Accounting Plaza in zowel Wormer als Krakau voort te zetten. We denken dat het nieuwe ownership van Genpact ons partnerschap een nieuwe impuls zal geven tegen de achtergrond van Genpact’s wereldwijde ervaring. We kijken ernaar uit om gezamenlijk waarde toe te voegen aan onze groeiende Europese activiteiten in dat partnerschap”.

Nieuws

Meer nieuws over