JonkerFieret sluit zich aan bij landelijke speler Countus

23 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener JonkerFieret, dat kantoren heeft in Barneveld en Ede, heeft zich aangesloten bij Countus.

Middelgroot accountantskantoor Countus is onderdeel van Countus Groep, een van de grotere zakelijke dienstverleners van ons land. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Zwolle en richt zich vooral op ondernemers en het mkb-segment in Noord-, Oost- en Midden-Nederland, waarbij de focus ligt op de agro- en agri-sector, het mkb en de zorg.

Eerder deze maand opende Countus zijn 25e vestiging, in Barneveld. Daarmee wil de ruim 500-koppige organisatie zijn positie in de Gelderse Vallei versterken en daar lokaal aanwezig zijn. Het nieuwe kantoor is “vooral gericht op ondernemers in het agrarische bedrijfsleven”, liet Countus-bestuursvoorzitter Bob Seemann eerder al weten. “Door deze nu te combineren met de mkb-praktijk van JonkerFieret kunnen we ook in de agrarische markt in dit gebied starten vanuit een nog sterkere thuisbasis.”

v.l.n.r.: Bob Seemann (Countus), Dijan Bruins (Countus), Ad Jonker (JonkerFieret), Albert Fieret (JonkerFieret)

Met de toevoeging van JonkerFieret haalt Countus een ervaren team van registeraccountants en belasting- en salarisadviseurs aan boord. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsoverdrachten binnen families, de (ver)koop van bedrijven en ontvlechtingen. Ook beschikt het over een afzonderlijke fiscale praktijk.

Door de krachtenbundeling met de kleinere accountancybranchegenoot zegt Countus de klanten van beide bedrijven nog beter te kunnen bedienen. “De samenwerking en bundeling van kennis betekent voor klanten een versterking van de corporate finance-advisering (overnames, financieringen, herstructureringen) en subsidie-advies”, zo valt te lezen in een persverklaring.

Naast de voordelen voor klanten zien de twee partners ook een sterke culturele fit tussen de twee organisaties. Seemann: “De cultuur van JonkerFieret past goed bij wie wij zijn: een ontwikkelgerichte organisatie met ambitieuze mensen die hun klanten verder willen helpen naar succes.”

Continuïteit en ontwikkelingsmogelijkheden

Voor JonkerFieret, dat opereert vanuit twee vestigingen in Barneveld en Ede, is de aansluiting bij de grotere branchegenoot ingegeven door twee factoren: het kunnen waarborgen van de continuïteit van het bedrijf en het bieden van voldoende ontwikkelmogelijkheden (zoals opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden) aan het personeel, zo laten directeuren/eigenaren Ad Jonker en Albert Fieret weten.

Ze lichten toe: “Wij zochten een overnamepartner die net zoveel waarde hecht aan het opleiden en ontwikkelen van haar medewerkers.” Vandaar de keuze voor Countus, “waar ook een gerichte en professionele invulling wordt gegeven aan persoonlijke ontwikkeling”.

Binnen Countus zal het team van JonkerFieret als Businessteam Barneveld/Ede verder gaan, met een focus op de regio West. Klanten van beide bedrijven zullen nu terechtkunnen op de vestigingen in Barneveld en Ede. Op termijn zullen de kantoren in Barneveld worden samengevoegd.

Eerder dit jaar bundelden ook twee andere middelgrote kantoren hun krachten, met de overname van Accon AVM door Flynth.