Wielerploeg TeamDSM optimaliseert voeding met nieuwe app

18 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wielerploeg TeamDSM heeft een nieuwe app in gebruik genomen waarmee het de voeding van renners kan ‘optimaliseren’. De Nutrition App is ontwikkeld in samenwerking met partner KPMG.

Al sinds 2018 werkt TeamDSM samen met KPMG aan het datagedreven maken van de wielerorganisatie. KPMG ontwikkelde eerder al een dataplatform dat factbased inzichten levert aan de professionele wielerploeg.

Ook ondersteunt het Big Four-kantoor met het analyseren van de data, zodat de ploeg meer en betere inzichten krijgt en het team de best mogelijk beslissingen kan nemen op het vlak van de fysieke gesteldheid, trainingen en meer.

KPMG lanceert voedingsapp voor TeamDSM wielerploeg

De nieuw ontwikkelde voedingsapp van KPMG wordt nu toegevoegd aan het bestaande sportanalyseplatform.

Met behulp van machine learning-algoritmes kan de nieuwe voedingsapp onder meer meten hoeveel energie wordt verbruikt tijdens trainingen, waarop vervolgens de maaltijden kunnen worden afgestemd. Ook worden alle energiegegevens gecombineerd met informatie over individuele trainingsprogramma’s.

De app verzamelt en analyseert persoonlijke gegevens van iedere individuele renner van het DSM-team en voedingsbegeleiders van de renners hebben te allen tijde toegang tot de data, met als uiteindelijke doel natuurlijk het verbeteren van de sportprestaties.

Eerder ontwikkelde KPMG al de Performance App voor TeamDSM. Coaches, trainers, bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten en andere specialisten rondom de renners zetten de app in om raceplannen te maken op basis van seizoensopstellingen.

Complexe puzzels

En dat is een best een kluif, legt Paul Adriani uit, Head of Sport analytics en Senior Manager Digital bij KPMG. “Seizoensopstellingen zijn complexe puzzels waarin trainingsopbouw, wedstrijdkarakters, specialismes van renners, medische en dieetondersteuning allemaal samenkomen in raceplannen.

“Het belang van dataverzameling voor steeds meer en betere inzichten die bijdragen aan betere prestaties in die complexe puzzel neemt verder toe”, geeft hij aan. “Als we die gegevens dan ook nog eens toegankelijker kunnen maken dankzij inzet van apps, is dat ideaal voor de TeamDSM begeleiders.”

De Nutrition App draait in een Microsoft Azure-cloudomgeving. Digital Survival Company verzorgt de hosting en het technisch applicatiebeheer.