Nederlandse boutique Motion5 opent een vestiging in Melbourne

01 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boutique adviesbureau Motion5 heeft zijn eerste internationale vestiging geopend. Niet in buurland Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, maar ‘down under’ in Australië.

Motion5 werd opgericht in 2003 en is een advies- en trainingbureau dat bedrijven helpt om hun commerciële slagkracht te vergroten. De vijftien consultants van het bureau zijn gespecialiseerd in het helpen van klanten in het omarmen van best practices op het gebied van commercial excellence. Te denken valt aan gebieden als de effectiviteit van het salesapparaat, het genereren van leads, sales partner management, onderhandelingen en culturele verandering.

Met de uitbreiding naar Australië wil het adviesbureau inspelen op de groeiende vraag aldaar naar sales- en commercial excellence-dienstverlening. Net als Nederland heeft ook Australië te maken met een snel transformerend en digitaliserend landschap.

Peter Rademakers en Remko Jacobs - M5 Motion

Peter Rademakers, de oprichter van Motion5, geeft aan: “We helpen bedrijven hun commerciële doelen te realiseren door hun mensen in beweging te brengen. Door onze permanente aanwezigheid in Melbourne kunnen we nog beter inspelen op de groeiende vraag naar onze diensten in Australië en onze klanten in de bredere APAC-regio nog beter en persoonlijk helpen.”

De opening van het kantoor in Australië wordt mede mogelijk gemaakt door een goed contact dat Rademakers onderhoudt met de Nederlander Remko Jacobs, die al ruim tien jaar woont en werkt in Australië.

Jacobs brengt bijna 30 jaar aan verkoop- en operationele managementexpertise mee naar het bureau, onder meer opgedaan in verschillende leidende rollen. Zo was hij werkzaam als Chief Commercial Officer en Chief Customer Officer voor verschillende organisaties.

“Remko is een wereldwijde verkoopexpert die op alle continenten heeft gewerkt met een uitstekende reputatie en trackrecord in diverse branches, waaronder financiële dienstverlening, verzekeringen en pensioenen, technologie, overheid, nutsbedrijven en luchtvaart”, aldus Rademakers. “Hij diende ook 17 jaar in het bestuur van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Australië in functies variërend van bestuurslid tot voorzitter en voorzitter van het bestuur.”

In de laatste editie van zijn ‘Global City Index’ plaatste adviesbureau Kearney Melbourne in de top 25 van ’s werelds beste steden om te wonen en werken.