KPMG bouwt forensische expertise uit met komst van An Gaiser

01 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft zijn Forensic, Integrity & Compliance-praktijk versterkt met An Gaiser, die volgens het bureau “zeer bijzondere en complementaire kennis” met zich meebrengt.

De afgelopen twee jaar was Gaiser actief als zelfstandig consultant gespecialiseerd in non-verbaal analysewerk in de context van cultuurverandering en de opsporing van fraude. Eerder werkte ze acht jaar bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) als veiligheidsonderzoeker, trainer en screener.

Gaiser adviseert vooral overheidsinstanties over hoe ze impactvolle (veiligheids)incidenten zoals corruptie, fraude, (sexuele) intimidatie en discriminatie met behulp van non-verbale informatie beter kunnen begrijpen, en hoe ze dit soort misstanden effectiever kunnen voorkomen en bestrijden.

An Gaiser, Senior Manager, KPMG

“Non-verbale informatie is een hulpmiddel voor bestuurders om gedrag en interactie beter te begrijpen”, aldus Gaiser. “Het laat zien wat mensen belangrijk vinden en waar ze zich al dan niet comfortabel of goed bij voelen. Hiermee kan duiding worden gegeven aan spanning en persoonlijkheidskenmerken – een belangrijke aanvulling op de standardtrajecten binnen gedragscultuuronderzoek en fraudeopsporing.”

Binnen KPMG is de 41-jarige Gaiser benoemd tot Senior Manager en maakt ze deel uit van het forensisch team. Bart van Loon, die leidinggeeft aan dit team, kijkt ernaar uit om met deze nieuwe expertise in huis de dienstverlening uit te bouwen. “Tijdens inventarisaties worden doorgaans medewerkers geïnterviewd. Vanaf nu gaat KPMG dus ook non-verbale communicatie inzetten om gedrag in interactie beter te duiden.”

“Sinds 2012 heeft An zich wetenschappelijk verdiept in het doen van non-verbale analyses. In haar voormalig werk heeft ze bovendien veel relevante kennis en praktijkervaring opgedaan. Dankzij haar unieke expertise zijn wij nu nog beter in staat bedrijven te helpen met het inzichtelijk maken van hun cultuur.”

“Actief bouwen aan vertrouwen is voor elke organisatie een belangrijke voorwaarde voor succes. In een samenleving van toenemende complexiteit en disruptie staat een veilige en vertrouwde werkomgeving voortdurend onder druk. Dat vereist ook steeds betere technieken bij het doorlichten van organisaties”, voegt Van Loon toe.

Volgens Van Loon heeft KPMG met deze stap een primeur in de markt, waarmee het zich onderscheidt van zijn concurrenten. “We zijn het eerste adviesbedrijf dat de meest recente wetenschappelijk gevalideerde non-verbale analysemethode toevoegt aan de dienstverlening op het vlak van forensics.”