Talent ON haalt Matthijs Künzel aan boord

18 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Talent ON heeft een nieuw teamlid aan boord. Matthijs Künzel gaat bij het bureau voor talentgedreven werken aan de slag als opleider en programmamanager.

“Mijn basis ligt in het onderwijs, als docent bewegingsonderwijs in het (speciaal) voortgezet onderwijs”, vertelt Künzel.  “Aansluitend heb ik een aantal jaar mijn sportieve ambities als langeafstandloper nagejaagd. Dat combineerde ik met het werk als vitaliteitscoach voor uiteenlopende organisaties. De laatste 15 jaar heb ik bij diverse gemeenten en semioverheidsinstellingen gewerkt aan zowel beleid als uitvoering op het gebied van activering van een gezonde en actieve leefstijl.”

De afgelopen 10 jaar was Künzel bij de gemeente Amsterdam onder andere eindverantwoordelijk voor het Sportstimuleringsprogramma Atletiek in het kader van het EK Atletiek 2016. “Tot en met 2021 deed ik dat vervolgens ook op het gebied van Gehandicaptensport.”

Talentadviseur Talent ON haalt Matthijs Künzel aan boord

Tijdens zijn periode bij gemeente Amsterdam leerde Künzel een van de belangrijkste lessen in zijn werkende leven. “In 2018 heb ik na een burn-out bij de gemeente het programma ‘Uitdagen van Talent’ doorlopen. Hier leerde ik mijn talent kennen, alsook mijn valkuilen (draken). Ik kreeg helder voor ogen waar ik energie van krijg en wat ik nodig heb om het maximale uit zowel mijzelf als mijn omgeving te halen.”

Afgelopen jaar werd hij zelf projectleider van het programma ‘Uitdagen van Talent’. “Vanuit deze rol kon ik zowel collega’s in hun persoonlijke en professionele groei begeleiden als bijdragen aan de inbedding van talentgericht werken in de organisatiestructuur. Voor mij de ideale combinatie van het werken met mensen, teams en organisaties.”

Talent ON

Bij Talent ON gaat Künzel zich richten op twee activiteiten: meewerken aan trajecten bij opdrachtgevers en bijdragen aan de doorontwikkeling van de professionals binnen Talent ON. “Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere groei van het bureau.”

Talent ON helpt klanten met de invoering van talentgedreven werken door middel van advies en het verzorgen van opleidingen. “Ik ga me voornamelijk richten op het opleiden van Talent-mentoren binnen organisaties.”

“Als opleider laat ik hen zelf de kracht van talent ervaren en breng ik ze de kneepjes van het vak bij”, legt hij uit. “Talent-mentoren zijn een belangrijke schakel in het vermogen van organisaties om talentgedreven te blijven werken. Daarnaast zal ik ook aan de voorkant van trajecten en opdrachten zichtbaar zijn om te doorgronden waar daadwerkelijk behoefte aan is en om tot de kern te komen.”

Altijd op zoek naar doorontwikkeling

Daarbij gaat hij te werk vanuit een duidelijke aanpak. “Als grensverlegger ben ik altijd op zoek naar doorontwikkeling in zowel de vraagstukken als de teams waarmee ik werk. Leren en resultaat zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kenmerkend voor mijn manier van werken is mensen en teams door zelfinzicht verder te brengen en concrete stappen te laten zetten. Daar krijg ik energie van en ligt mijn kracht en hart.”

“De juiste mens op de juiste plek begint bij helder krijgen waar je talent ligt. Dit brengt je niet alleen dichter bij jezelf, maar levert ook betere resultaten op. Ik combineer mijn (werk)ervaring in onderwijs, bedrijfsleven en overheid met inzichten vanuit mijn sportcarrière als atleet en coach. Een doel brengt focus en helderheid, wat als mens en team richting geeft aan je eigen ontwikkeling.”