John Jilderda wil Adapt Innovatie verder op de kaart zetten

09 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na zeventien jaar als interimmanager en zelfstandig adviseur werkzaam te zijn geweest, heeft John Jilderda zich aangesloten bij Adapt Innovatie.

John Jilderda kan bogen op een lange loopbaan in het internationale bedrijfsleven. De zeer ervaren projectmanager, marketing strateeg en bestuurder heeft een sterk trackrecord op het gebied van onder meer commerciële en strategische turnarounds, operationele verbetering, strategische heroriëntaties, het oprichten van bedrijven en merk-, marketing- en communicatiestrategie.

Gedurende zijn loopbaan van ruim dertig jaar heeft hij uiteenlopende (marketing) managementrollen vervuld, onder meer bij Canon en Konica en voor grote bedrijven van eigen bodem waaronder Exact, Ahrend en Veenman. Onlangs besloot Jilderda, die sinds 2004 werkzaam is als zelfstandig adviseur, een nieuwe uitdaging op te zoeken.

John Jilderda wil Adapt Innovatie verder op de kaart zetten

“Na al die jaren als zelfstandig consultant besefte ik dat het wel erg eenzaam was. Na een weekend op Schiermonnikoog heb ik besloten om het roer om te gooien”, vertelt Jilderda, die op zoek ging naar “een organisatie die, jong, professioneel en ambitieus is en waar ik met al mijn ervaring een handje kan helpen om het nog een stap verder te brengen.”

Als kersverse Marketing Strateeg heeft Jilderda die uitdaging nu gevonden bij Adapt Innovatie, met circa tien professionals een consultancy en projectorganisatie actief vanuit kantoren in Zeist en Alphen (Noord-Brabant). Het bureau, dat onderdeel is van Adapt groep, is gespecialiseerd in strategievorming en strategie-uitvoering. De professionals hebben elk een achtergrond in strategie, marketing, business science en projectmanagement.

Organisaties en mensen laten excelleren

Aan zijn keuze voor Adapt ging een prettige kennismaking met twee van de managing partners van het bureau (Niels Huismans en Laurens van Piggelen) vooraf, blikt Jilderda terug. “Vanaf het eerste moment dat ik contact kreeg met hen wist ik dat het goed was. Het is een geweldig team met uitzonderlijk getalenteerde mensen. Wat wij allemaal met elkaar delen is de passie om mensen en organisaties te helpen excelleren.

Aan Jilderda de taak om Adapt Innovatie de komende periode verder op de kaart zetten bij klanten. Volgens Huismans is Jilderda geknipt voor die opgave: “Wij helpen organisaties strategisch koers te zetten en te houden. Door de enorme ervaring, kennis en expertise welke John met zich meebrengt kan hij direct het verschil maken bij klanten op het gebied van strategievorming en uitvoering daarvan.”

Ook past Jilderda uitstekend binnen de cultuur van het bureau, voegt Huismans toe. “Vanaf het eerste contact was er direct een klik. Wij verwachten dat hij een stevige impact gaat hebben bij onze klanten en zeker ook bij de interne ontwikkeling van ons team en onze organisatie.”

“De komst van John betekent ook dat wij ook ons klantportfolio weer verder kunnen uitbreiden en onze diensterlening met betrekking tot interim directie- en/of marketingposities nog beter kunnen verzorgen.”